KAZALIŠNA POSLASTICA

Nova komedija Vlatke Vorkapić na sceni zagrebačkog Teatra na Trešnjevci

13.03.2019 u 13:44

Bionic
Reading

U dvorani Teatra na Trešnjevci 18. ožujka ponovo je na repertoaru predstava 'Titon' redateljice Vlatke Vorkapić. Iako su joj uža specijalnost dokumentarni filmovi, široj publici postala je poznatija po igranom filmu ‘Sonja i bik’. Povremeni izleti u kazalište nisu joj strani, a 'Titon' osvaja domaće gledateljstvo

Jedna od najdarovitijih i najzanimljivijih domaćih filmskih i televizijskih scenaristica i redateljica, Vlatka Vorkapić ima novi hit. Ali ovoga puta umjesto da hrlite u kina pohrlite u kazalište - njena bezvremenska komedija o ljubavi božice i smrtnika nasmijati će vas do suza i podsjetiti vas da uživate u životu, stoji u najavi.

Radnja ove suvremene predstave zasniva se na mitu o Eoji, rimskoj božici zore (pandan grčkoj Aurori), koja se zaljubljuje u smrtnika Titona. Kada odluči kod Zeusa moliti za njegovu besmrtnost, zaboravlja tražiti i vječnu mladost. Titon, sukladno želji svoje ljubavnice, dobiva vječni život, ali ne i vječnu mladost. Njegovo starenje kroz godine radi im probleme u odnosu.

Poigravajući se s žanrovskim obrascima - od romantične komedije do tragikomedije, od burleske do groteske, od koreodrame do melodrame, od antičke drame do teatra apsurda, predstava "Titon" pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr.

Glavnu ulogu u predstavi Vlatke Vorkapić tumači Judita Franković Brdar, dok se u ulozi Titona izmjenjuju tri glumca, Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek i Žarko Potočnjak.

  • +6
Titon Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vladimir Marin