'ACHTUNG ALARM' MONTAŽSTROJA

Kako postupati u slučaju opasnosti

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.09.2010 10:55
  • Objavljeno 09.09.2010 u 09:42
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Poslije točno 20 godina Montažstroj u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, Operacijom Grad i festivalom Perforacije obnavlja umjetničku akciju 'Achtung Alarm!'

Riječ je o jednosatnoj vožnji vatrogasnim vozilom najužim centrom grada, za vrijeme koje su članovi Montažstroja megafonskom eksplozijom upućivali građane kako ispravno postupati u slučaju opasnosti. U obnavljanju akcije sudjeluju dvije generacije Montažstroja: originalna postava iz 1990. i nova postava iz predstave 'Generacija 91-95'.

'Achtung alarm! 2.0' pokušaj je osvještavanja rizika kao neočekivane i nepredviđene promjene kojima je svakodnevno izloženo suvremeno društvo. 'Achtung alarm! 2.0' pokušaj je upozorenja na moguće nadolazeće katastrofe. 'Achtung alarm! 2.0' pokušaj je utvrđivanja što se još, osim naziva milicije koja je i 1990. godine sponzorirala akciju, promijenilo u našoj okolini. Upravo stoga i datumom izvedbe, 11. rujna, simbolički obilježavaju događaj koji je nepovratno izmijenio tijek svjetske povijesti.

Vožnja će početi ispred ulaza u ZeKaeM u Teslinoj u 12 sati, a ključni punktovi rute su Zrinjevac, Kvaternikov trg, Trg bana Jelačića i Trg maršala Tita.

'Achtung alarm! 2.0' sastavni je dio obnovljenog projekta 'Vatrotehna 2.0', u sklopu kojeg je tijekom rujna 2010. predviđeno još niz umjetničkih intervencija u javnom prostoru. Sve ove akcije poseban su program ovogodišnje Operacije Grad, a ujedno su i najava Tjedna izvedbenih umjetnosti Perforacije. 'Vatrotehna 2.0' premijerno će biti izvedena 10. listopada 2010. u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Podsjetimo, Montažstroj je lani s Banana Guerillom izveo dokumentarni performans !ZAGREB NOĆU! - trosatnu vožnju ZET-ovim turističkim vlakićem, rutom koju su odredila mjesta zločina i nerazriješenih ubojstava iz bliže povijesti Zagreba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi