OTKAZAN FILM

Kako je Sjeverna Koreja uspjela uplašiti Hollywood?

18.12.2014 u 16:28

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati nakon što je povučen film 'Intervju' zbog upada sjevernokorejskih hakera, Hollywood povlači još jedan projekt čija se radnja također događa u Sjevernoj Koreji

Još nenaslovljeni triler (autori Steve Conrad i Gore Verbinski) sa Steveom Carellom u glavnoj ulozi trebao se početi snimati u ožujku no nakon cyber napada na Sony zbog filma 'Intervju', filmaši su odlučili odustati i od ovog filmskog projekta.

Zbog straha od cyber terorista, rad na ovom filmu je stopiran!
 

Jedan je insajder kazao da su filmaši odlučili da nema smisla nastaviti s projektom, piše Independent.

Ovo je već drugi film koji zbog straha od hakera iz Sjeverne Koreje neće zaživjeti na filmu!

Kompanija Sony je tako iz distribucije odlučila povući film 'Intervju' nakon što su sjevernokorejski hakeri zaprijetili terorističkim napadima u kinodvoranama koje će prikazivati film. To informaciju potvrdila je i američka vlada.

Film je u američka kina trebao stići oko Božića, no čini se kako uopće neće doživjeti distribuciju iako je u snimanje uloženo 42 milijuna dolara te dodatnih 10 milijuna u marketing.

Poznati komičari Seth Rogen i James Franco glume novinare koji imaju zadatak ubiti sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una (Randall Park), nakon što su uspjeli dogovoriti intervju s njim.
 
Redatelj Judd Apatow o tom je slučaju kazao: 'Naše društvo temelji se na slobodi izražavanja. Zar ćemo sami sebe zabranjivati svaki put kad netko nešto objavi na internetu? To je mračna budućnost.'