hit predstava

'Vla vla vlajland cabaret': 80. izvedba monodrame

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 12.10.2021 10:47
  • Objavljeno 11.10.2021 u 10:45
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bojan Zibar

Jedna od najpoznatijih i najzaposlenijih hrvatskih glumica, Ecija Ojdanić, 12. listopada će u centru Zagreba održati kratki performans uoči 80. izvedbe monodrame 'Vla Vla Vlajland cabaret', najizvođenije kazališne predstave u Hrvatskoj u proteklih godinu dana. Ecija će se u kostimu glavne protagonistice Vlajne prošetati centrom Zagreba te će ući u interakciju sa Zagrepčanima

Ova monodrama koja je osvojila Hrvatsku ,ali i regiju, najizvođenija je kazališna predstava u Hrvatskoj u proteklih godinu dana. Što je veliki uspjeh s obzirom na aktualnu pandemiju koronavirusa kada neka kazališta uopće ne izvode predstave ili ih izvode sa smanjenim kapacitetom. Još veći uspjeh leži u tome što je ovo predstava jednog nezavisnog kazališta – Kazališta Moruzgva koje proteklih nekoliko sezona 'izbacuje' kazališne hitove, stoji u najavi.

Predstava 'Vla Vla Vlajland cabaret' oduševila je publiku, ali i kritiku. Do sada je osvojila šest kazališnih nagrada i to: specijalna nagrada za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret autora i redatelja Ivana Lea Lema na 29. međunarodnom pozorišnom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, nagrada za najbolju žensku ulogu Eciji Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi Vla Vla Vlajland cabaret na XIII. Gumbekovim danima, nagrada za najbolju režiju Ivanu Leu Lemi za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala, nagrada za najboljeg glumca Eciji Ojdanić za predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na četvrtom izdanju Prishtina International Theater Festivala, nagrada za najbolju predstavu Vla Vla Vlajland cabaret na 1.Bembo Festu, nagrada Kate Novaljka Eciji Ojdanić za izvrsno odigranu monodramu Vla Vla Vlajland cabaret na Novaljskom trijatru.

Ecija je utjelovila lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku.

Ova predstava prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se predstava dotiče i korona virusa, definitivno vrlo aktualne, svjetske teme te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima i pitoreskna Vlajna. Redatelj i autor teksta Ivan Leo Lemo zaslužan je za ovaj slikoviti prikaz čistokrvne Vlajne koja punog srca, sa svim svojim dobrim i lošim stranama, puna predrasuda, ali velikog srca gazi kroz život.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!