u Galeriji HDD-a

Izložbom 'Od arhitekture do doživljaja' agencija Brigada zaokružuje deset godina uspješnog poslovanja

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 12.10.2021 10:20
  • Objavljeno 12.10.2021 u 10:16
Damjan Geber, Marija Lukić, Mia Petričević

Damjan Geber, Marija Lukić, Mia Petričević

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu otvorena je izložba 'Od arhitekture do doživljaja' kojom zagrebačka agencija Brigada zaokružuje deset godina uspješnog poslovanja

Umjesto klasičnog prikaza realiziranih i nagrađivanih projekata plakatima i projekcijama, Brigada je svojom izložbom kreirala ambijent koji demonstrira razmišljanje o prostoru i interakciji ljudi i mjesta. Tako je cijeli prostor galerije za ovu prigodu 'obučen' u crvene transparentne folije na kojima su rukom iscrtani Brigadini radovi, a posebnom zvučnom kulisom stvara se doživljaj organiziranog kreativnog kaosa, stoji u priopćenju.

'Brigada je nastala kao logičan odgovor na zastarjelu podjelu između arhitekture, urbanizma, dizajna interijera i produkt dizajna koji u pravilu odvojeno sudjeluju u oblikovanju prostora, ali ga rijetko promišljaju kao integrirani proces koji u konačnici stvara doživljaj. U proteklih deset godina stekli smo golemo iskustvo ne samo u dizajnu i inovativnim tehničkim rješenjima kojima pomičemo granice već i u razumijevanju ponašanja korisnika, definiranju njihovih potreba i želja te stvaranju osjećaja usklađena s porukom koju prostor ili sadržaj mora prenijeti', istaknuo je Damjan Geber, osnivač i direktor Brigade.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Iza Brigade stoji mnoštvo cjelovitih dizajnerskih projekata; ureda i poslovnih prostora, trgovina, izložbi, sajmova i događanja, a mnogi od njih nagrađivani su prestižnim domaćim i internacionalnim strukovnim nagradama i priznanjima među kojima i ona Hrvatskog dizajnerskog društva, Red Dot, IIDA Design Excellence Award, Effie, Golden Drum, Ideja X, German Design Award i brojne druge.

Izložba 'Od arhitekture do doživljaja' u Galeriji HDD-a u Boškovićevoj 18 u Zagrebu, bit će otvorena do 21. listopada 2021.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!