FESTIVAL NA KOLJENIMA

Ivica Ivanišević podnio ostavku u Vijeću Splitskog ljeta

21.01.2015 u 10:33

Bionic
Reading

Novinar i pisac Ivica Ivanišević dao je neopozivu ostavku na članstvo u Festivalskom vijeću Splitskog ljeta. Nakon što je Senku Bulić proglasila ravnateljicom, Andrea Zlatar Violić, ponovno je u poziciji 'odabira'; morat će uskoro naći zamjenu za Ivaniševića

U Festivalskom vijeću su Andrea Zlatar Violić, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, akademik Frano Parać, skladatelj i pedagog, Olja Jelaska, skladateljica i pedagoginja i Andro Krstulović Opara, ravnatelj Muzeja Ivana Meštrovića.

Ivanišević je ostavku 20. siječnja elektronički poslao u Ministarstvo, ne čekajući sjednicu Vijeća, a svoju odluku nije posebno obrazlagao napomenuvši 'da su posljednji događaji dovoljno rječiti i ne traže dodatno pojašnjavanje', prenosi Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, ministrica kulture imenovala je Bulić ravnateljicom usprkos protivljenju glumaca iz HNK-a, kao i gradonačelnika Ive Baldasara (SDP) te njegovog zamjenika Gorana Kovačevića (HNS).

Splitsko ljeto bi od iduće godine trebalo postati potpuno nezavisna institucija, pravno se osamostaliti i zajedno s budućom Koncertnom dvoranom - koju upravo obnavljaju Ministarstvo i Grad Split - preuzeti financijsku i organizacijsku odgovornost.