USPJEH RUMUNJSKOG REDATELJA

Hrvatska manjinska produkcija: 'Baksuzno bubanje ili bezumni pornić' pobjednik Berlinalea

05.03.2021 u 13:31

Bionic
Reading

Hrvatska manjinska produkcija Baksuzno bubanje ili bezumni pornić rumunjskog redatelja Radua Judea najbolji je film ovogodišnjeg Berlinalea, priopćeno je u petak

'Zlatni medvjed ide filmu koji posjeduje rijetke i temeljna svojstva jednog trajnog umjetničkog djela. Ovaj film na filmskom platnu hvata stvarni sadržaj, srž, duh i tijelo, svjetonazore i golo meso vremena u kojem se nalazimo', stoji u obrazloženju žirija.

Nadalje se navodi da je film rumunjskog redatelja, u čijoj produkciji je sudjelovala hrvatska producentska kuća Kinorama, 'istodobno opušten, djetinjast ali i inteligentan'.

Film 'Baksuzno bubanje ili bezumni pornić' opisuje probleme srednjoškolske profesorice koja se sukobljava s kontroverzijama modernog društva nakon što se na internetu pojavi privatni porno-film u kojem se ona pojavljuje sa svojim suprugom.

Kao koproducentica filma se pojavljuje Ankica Jurić Tilić iz kuće Kinorama, a glazbu za film su potpisali hrvatski autori Pavle Miholjević i Jura Ferina. 71. Berlinale se održava u dva dijela, prvi za stručnu publiku od 1. do 5. ožujka te drugi za širu publiku od 9. do 20. lipnja.