SVJETSKI HIT U ARENI

Hrvati poludjeli za Mačkama

21.12.2016 u 08:30

Bionic
Reading

U samo pet dana od puštanja u prodaju karata za slavni mjuzikl "Cats" Andrewa Lloyda Webbera, čija originalna westendska produkcija dolazi u Hrvatsku u ožujku iduće godine, prodano je čak tri tisuće ulaznica za zagrebački nastup jedne od najdugovječnijih glazbenih predstava u povijesti newyorškog Broadwaya i londonskog West Enda.

"Mačke" u Hrvatsku dolaze 22. ožujka 2017. u sklopu turneje 2016./2017., u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre i u suradnji s bugarskom promotorskom tvrtkom ART BG.

Nastupit će u Areni Zagreb, gdje će za tu priliku biti postavljena posebna scena, a u prodaju je pušteno četiri tisuće karata, što je i maksimum odobrenog kapaciteta.

Sanja Ajdinovski iz promotorske tvrtke Outbox ocijenila je kako je riječ o izvrsnu sadržaju, što je hrvatska publika, kako je rekla, posve očekivano, i prepoznala.

"Prodaja je u skladu s očekivanjima. U prodaji je još samo tisuću ulaznica; prema toj dinamici očekujemo da će se mjuzikl rasprodati do kraja godine, a to je više od tri mjeseca prije održavanja", kazala je Ajdinovski.

"Ta će londonska produkcija u Zagreb donijeti dio svjetske kulture a Hrvatska je takvom izvrsnom prodajom pokazala kako zna prepoznati kvalitetan sadržaj, osobito takvog kalibra", poručila je.

Nastao prema književnom predlošku T.S. Eliota "Old Possum's Book of Practical Cats" iz 1939., od prve izvedbe u svibnju 1981. u londonskom kazalištu New London Theatre, "Cats" oduševljava publiku diljem svijeta te je postao jedna od najuspješnijih glazbenih predstava ikad.

U Zagreb dolazi originalna produkcija s West Enda, obnovljena samo za turneju, a Arena će se za tu priliku pretvoriti u "malo veće kazalište".