BROOKSOV CRNI HUMOR

Hitler ponovno u Njemačkoj

11.05.2009 u 11:52

Bionic
Reading

Adolf Hitler junak je komičnog mjuzikla koji će ovog tjedna biti premijerno izveden u berlinskom kazalištu Admiralspalast koje je nacistički diktator često posjećivao

Mjuzikl 'Producenti – Proljeće za Hitlera', adaptacija istoimenog filma Mela Brooksa iz 1968, premijerno je izveden 2001. na Broadwayu i ostvario rekordnu posjećenost.

Komad će po prvi put biti izveden u Njemačkoj, u čijim medijima se pitaju: 'Može li se Berlin danas smijati Hitleru?', prenosi agencija Beta. Mjuzikl će biti izveden u Führerovu omiljenu teatru Admiralspalast, koji je izgrađen 20–ih godina u istočnom Berlinu i ponovno otvoren nakon renoviranja 2006. godine. U njemu se i danas nalazi loža u kojoj je sjedio Hitler.

Djelo govori o dvojici producenata i njihovoj potrazi za najgorim scenarijem i najgorom glumačkom ekipom, koja će im zajamčiti kazališni fijasko i olakšati novčanu podvalu. Mimo svih očekivanja, njihov mjuzikl 'Proljeće za Hitlera' postaje veliki hit. Mjuzikl je na Broadwayu igrao šest godina zaredom te je izveden više od 2.500 puta, potom je postavljen i u Izraelu i Austriji.

Njemačka premijera zakazana je za 17. svibnja.