PREDSTAVA ZA DJECU

Hit mjuzikl za najmlađe vraća se na scenu kazališta Trešnja

29.01.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Zbog velikog interesa publike, kazalište Trešnja je obnovilo drugi nastavak popularnog serijala, nastalog prema slikovnicama nizozemske ikone književnosti, Dicka Brune. Oba nastavka Miffy, u Trešnji je do sada pogledalo preko 85.000 gledatelja u više od 300 izvedbi

Mjuzikli 'Miffy' i nastavak 'I opet…Miffy' vjerno slijede slikovnice nizozemske ikone književnosti za djecu, Dicka Brune. Jednostavne i svedene na bitno, slikovnice su postigle svjetski uspjeh, a zečica Miffy, nacrtana u nekoliko čistih poteza, svojom suvremenom likovnošću predstavlja jedinstvenu estetiku u području dječje ilustracije, stoji u priopćenju.

''I opet…Miffy' smo obnovili zbog velikog interesa publike i nadamo se da će se i novim generacijama mjuzikl jednako svidjeti', rekla je ravnateljica kazališta Trešnja, Višnja Babić. Čak 85.000 posjetitelja pogledalo je oba nastavka Miffy, koje je Trešnjin ansambl izveo preko 300 puta.

I opet…Miffy Izvor: Promo fotografije / Autor: Damil Kalogjera

'Prilikom obnove predstave koju nismo igrali godinama, shvatili smo koliko nas veseli i koliko volimo igrati Miffy. Uvijek je predivan osjećaj igrati u traženim predstavama, a budući da se za Miffy traži karta više, nadamo se da to govori o kvaliteti', kazala je glumica Aleksandra Naumov koja u predstavi glumi Miffy.

U ovom nastavku Miffy će upoznati opasnosti vatre, krenut će u školu i tamo upoznati nove prijatelje, čeka ju i veliko iznenađenje kada joj roditelji otkriju jednu tajnu … Mjuzikl donosi puno razigranih songova i plesa, uz scenografiju u prepoznatljivim žarkim bojama Dicka Brune, a režirao ga je nizozemski redatelj, glumac, pisac i producent Bruun Kuijt. Predstavu mogu pratiti i oni najmlađi, već od navršene dvije godine.

U predstavi igraju Aleksandra Naumov, Sanja Hrenar, Daria Knez Rukavina, Vanda Vujanić Šušnjar, Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić i Luka Bulović. Dramatizaciju i stihove potpisuje Ivo de Wijs, autor glazbe je Joop Stokkermans, scenografiju i kostimografiju potpisuje Arno Bremers, oblikovanje svjetla Pelle Herfst, a prevoditeljica je Vanda Vujanić Šušnjar.

Predstava se vraća na repertoar kazališta Trešnja od veljače, kada se može pogledati 3., 4. i 11. veljače.