TREĆI NATJEČAJ

Gužva za ravnateljstvo kazališta pred kojim publika čeka u redu

Bionic
Reading

Na natječaj za izbor ravnatelja HNK Šibenik javilo se osam kandidata, a pred budućim ravnateljem velika je odgovornost jer u Šibeniku postoji lista čekanja za nove pretplatnike

Budući da je natječaj trajao do subote, 7. svibnja, postoji mogućnost da neke prijave još stignu poštom. Za mjesto ravnatelja HNK Šibenik kandidirali su se operna pjevačica Nera Gojanović, glumac Ernesto Bereco, dramaturg Jasen Boka, glumac Šime Bubica, redatelj Marko Torjanac, Mirjana Lučić Pušnik, redatelj Sandro Damiani i povjesničarka umjetnosti Arijana Rožić Brakus.

Nedavno završeni natječaj treći je po redu natječaj za vršitelja dužnosti ravnatelja HNK Šibenik te se javilo više kandidata nego prva dva puta. Drugi natječaj je poništen jer je Kazališnom vijeću istekao mandat.

Kazališno vijeće sastat će se tijekom ovoga tjedna i izabrati kandidata o kojemu će potom odlučiti Vijeća grada Šibenika, prenosi Slobodna Dalmacija. Sjednica Gradskog vijeća sazvana je za 18. svibnja.

U isto vrijeme velika je potražnja za pretplatama na predstave HNK Šibenik. Naime zbog brojnih postojećih pretplatnika u redu za pretplatu čeka još stotinjak Šibenčana koji na listu ne mogu upasti.

Zbog toga u Kazalištu razmišljaju o tome da sve predstave u pretplati igraju dva dana, čime bi se omogućila još jedna lista pretplatnika.