DIVNI STALJIN

Gerard Depardieu glumit će sovjetskog diktatora

30.12.2015 u 12:10

Bionic
Reading

Francuski glumac i ruski državljanin Gerard Depardieu u novom filmu francuske glumice i redateljice Fanny Ardant glumit će sovjetskog diktatora Josifa Staljina

Prema pisanju Hollywood Reportera, riječ je o adaptaciji romana 'Divni Staljin' Jean-Daniela Baltassata iz 2013. Radnja romana smještenog u 1950. godinu vrti se oko izrade spomenika Staljinu.

Film će producirati francusko-portugalska tvrtka Leopardo Filmes, ali će o kostimima i rekvizitima brinuti slavni studio Mosfilm smješten u Moskvi.

Otkako je postao ruski državljanin 2013., kako bi izbjegao plaćanje visokog poreza na svoje bogatstvo, Depardieu je najavljivao još jedan projekt koji se bavi bivšim Sovjetskim Savezom. Riječ je o 'povijesno točnom filmu o Drugom svjetskom ratu i francuskim borbenim asovima koji su letjeli s pilotima sovjetskih zračnih snaga'.

U listopadu prošle godine, Depardieu se na konferenciji za novinare obrušio na SAD i istaknuo svoju ljubav prema Rusiji.

'Borili su se međusobno, uništili Indijance, potom uveli ropstvo, opet međusobno ubijali u građanskom ratu, a onda i prvi u svijetu koristili atomske bombe. Radije bih bio Rus', rekao je tada Depardieu.