HUNTING FAMILY 2

Francesco Scavetta radi sa studentima plesa na ADU-u

11.02.2015 u 14:44

  • +4

Plesači ADU i Francesco Scavetta

Izvor: Promo fotografije / Autor: ADU

Bionic
Reading

Studenti novopokrenutog plesnog odsjeka ADU-a započinju suradnju sa vrhunskim svjetskim koreografima, redateljima, dramaturzima i audio-vizualnim umjetnicima, u svrhu proširene edukacije te afirmiranja novih umjetničkih imena na hrvatskoj profesionalnoj suvremeno-plesnoj sceni

Umjetnička organizacija 21:21 u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i kazalištem de facto predstavlja novi projekt priznatog europskog koreografa i pedagoga suvremenih plesnih tehnika, Francesca Scavette. Deset studentica pod mentorstvom Petre Hrašćanec, docentice na plesnom odsjeka ADU-a, kreiralo je pod autorsko-pedagoškim vodstvom Francesca Scavette izvedbu pod nazivom Hunting family 2.

Odsjek plesa Akademije dramske umjetnosti sa svoja dva studijska programa - suvremenog plesa i baletne pedagogije, omogućuje od 2013., kada je upisana prva generacija studenata, prvi put u Hrvatskoj sveučilišno obrazovanje plesnih umjetnika i pedagoga. 'Hunting family 2' prvi je u nizu radova projekta KONKAVNO u kojem 21:21, pod vodstvom Ksenije Zec i Petre Hrašćanec, želi omogućiti mladim i neafirmiranim plesnim i izvedbenim umjetnicima te studentima novopokrenutog plesnog odsjeka ADU-a suradnju s vrhunskim svjetskim koreografima, redateljima, dramaturzima i audiovizualnim umjetnicima, u svrhu proširene edukacije te afirmiranja novih umjetničkih imena na hrvatskoj profesionalnoj suvremeno-plesnoj sceni.

Premijera novog projekta ovog priznatog europskog koreografa održat će se u subotu, 14. veljače 2015. u 20 sati u dvorani F5 Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22. Francesco Scavetta godinama je prisutan na europskom i u hrvatskom plesnom kontekstu, a koreografski su mu radovi zapaženi po specifičnom plesnom jeziku, zanimanju za edukacijske procese unutar umjetničkih produkcija djela te inovativnom radu s izvođačima. Dobitnik je Nagrade Hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu 2014. godine.