društvo hrvatskih književnika

Ferić, Vladović, Tribuson, Bošnjak i Rogić Nehajev u užem izboru za nagradu Fonda Miroslav Krleža

13.05.2021 u 13:53

Bionic
Reading

Književnici Zoran Ferić, Borben Vladović, Goran Tribuson, Elvis Bošnjak i Ivan Rogić Nehajev ušli su u uži izbor za dobitnika Nagrade Fonda Miroslav Krleža u dvogodišnjem razdoblju 2019./2020., objavilo je u četvrtak Društvo hrvatskih književnika.

Zoran Ferić u uži je izbor ušao s romanom "Putujuće kazalište" (V.B.Z., Zagreb, 2020.), Borben Vladović sa zbirkom poezije "Tijesto jeskobe" (Alfa, Zagreb, 2020.), Goran Tribuson s romanom "Otac od bronce" (Mozaik knjiga, Zagreb, 2019.), Elvis Bošnjak s knjigom drama "Dalmatinska trilogija" (Katarina Zrinski, Varaždin, 2019.), a Ivan Rogić Nehajev sa zbirkom pjesama "Rapave kajde" (Matica hrvatska, Zagreb, 2019.).

Odluku je na sjednici 12. svibnja donijelo Povjerenstvo za dodjelu Nagrade i Povelje Fonda Miroslav Krleža u kojemu su Ivan Božičević, Stjepan Čuić, Željka Lovrenčić, Ivica Matičević i Boris Senker.

Nagrada i Povelja Fonda Miroslav Krleža sastoje se od diplome i novčanog dijela. Nagrada dobitniku donosi 50.000, a povelja 10.000 kuna.

Imena dobitnika Nagrade i Povelje Fonda Miroslav Krleža bit će objavljeni u lipnju, a dodjela će se održati na Krležin rođendan, 7. srpnja, u prostorijama DHK.