IZLOŽBA

Fatalne ljubavi Ane Kolege

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.03.2010 16:46
  • Objavljeno 23.03.2010 u 15:57
ana kolega

ana kolega

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ana Kolega

U zagrebačkoj galeriji Marisall 26. ožujka otvara se izložba Ane Kolege koja donosi slikarski ciklus 'Love noir', posvećen fatalnim ljubavnim situacijama
Ana Kolega

Ana Kolega

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ana Kolega

Ovom izložbom nastavlja se naklonost umjetnice poetici dječjeg crteža kao definitivnom i već prepoznatljivom izboru oblikovanja i prenošenja umjetničkog svjetonazora.

Temeljni motiv ove izložbe jest klišejizirani ljubavni diskurs, svakodnevno i bespoštedno multimedijski propagiran kako bi u kolektivnu svijest nepovratno ugradio mit o 'pravoj' i fatalnoj ljubavi. Na Koleginim crtačkim ekranima odvija se ljubavna igra s unaprijed zadanim ulogama: vizualizirajući ovjekovječene, no plitke ljubavne misli, umjetnica propituje stereotip automatizirane udvornosti i proračunatih ljubavnika skrivenih iza neosobnih i izvještačenih fraza, no one ih ipak ne uspijevaju zaštititi od istinskih osjećaja, a time i od ranjivosti.

Šarmantna lakoća pristupa karakteristika je autoričina rukopisa. Likovni repertoar utemeljen na ustaljenim formulama, koje igrajući se postavlja u različite međuodnose, dovodi do svog zaštitnog znaka: crtačko svođenje na bitno i (pre)naglašavanje kako bi stvorila lako čitljive i atraktivne plastičke znakove koje poput glazbenih hitova dugo odjekuju našim mislima.

Radovi se mogu razgledati do 8. travnja 2010. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi