'RADITI, RADITI... '

Dvije premijere u Teatru &TD

04.03.2009 u 08:00

Bionic
Reading

U Teatru &TD u ožujku će biti izvedene dvije kazališne premijere; plesna predstava 'Vizita' i predstava 'Raditi, Raditi.../Pokušaji 6, 9, 11'

Plesna predstava 'Vizita' autorice i koreografkinje Irme Omerzo bit će premijerno izvedena 11. ožujka u 20 sati u kinu SC. Kao izvođači i koautori projekta sudjeluju Silvia Marchig, Sonja Pregrad i Darko Japelj.

Za 19. ožujka zakazana je premijera predstave 'Raditi! Raditi.../Pokušaji 6, 9, 11' autorice Marine Petković, koja je ujedno i njezin diplomski rad na studiju kazališne režije na ADU pod mentorstvom redatelja Branka Brezovca. U predstavi igraju: Ana Karić, Suzana Brezovec, Maja Katić, Tomislav Krstanović, Sonja Pregrad, Helena Petković i Petar Sarjanović.

Tematski spajajući Čehovljeve 'Tri sestre i fragmente/sjećanja/pokušaje' iz 1968, pokušava progovoriti o svijetu u kojem živimo i zajedničkom osjećanju u njemu te o odnosu između rada i nerada, korisnog ili nekorisnog, proizvodnje i trošenja i oblicima slamanja društva i pojedinca pod zakonima društveno-političkih sustava.
Reprizne izvedbe predstave zakazane su za 20. i 21. ožujka u 20 sati u velikoj dvorani Teatra &TD.