Animafest

Dođite na besplatni animirani kino-piknik pod zvjezdanim nebom

24.05.2019 u 15:45

Bionic
Reading

Uoči službenog otvaranja Animafesta 3. lipnja, od 25. svibnja kreće Animafest Open-Air, besplatni kino-piknik na zagrebačkom Zrinjevcu

Francuski dugometražni film 'Veliki Zli Lisac i druge priče' Benjamina Rennera i Patricka Imberta, dobitnika Animafestove Nagrade publike, prikazuje se 25. svibnja u 22 sata na Zrinjevcu.

'Djelo temeljeno na ilustriranim knjigama i motivima iz srednjovjekovnog 'Romana o Liscu', svojim vodenim bojama stvara prekrasan dojam slikovnice u pokretu, ali osim vizualnih užitaka nudi i one u gegu, humoru i snažnim emocijama', najavljuju iz Animafesta.

No i za one koji ove subote od 22 sata neće moći biti na Zrinjevcu nude se nove prilike, kako za gledanje filma 'Veliki Zli Lisac i druge priče', tako i za iskustvo Animafestova Open-Aira.

Istoga dana u 11 sati u KUC-u Travno, u sklopu tradicionalnog Animafesta u Vašem kvartu, prikazuje se program 'Ususret Animafestu' s projekcijom najboljih filmova iz 30-godišnje povijesti njemačkog studija Film Bilder, koji se u svome radu specijalizirao za životinjske likove.

'Veliki Zli Lisac' bit će pak prikazan sljedeće subote, 1. lipnja, u KNAP-u (10:30), Narodnom sveučilištu Dubrava (11:00), Narodnom sveučilištu Sesvete (17:00) i CKI Maksimir (20:30, Open-air).

Na Zrinjevcu je u subotu 1. lipnja već na rasporedu novi Animafestov Open-Air (23:00), ovoga puta s izborom nagrađenih filmova proteklog izdanja ('Kakav veličanstveni kolač!' Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa, 'Pad' Borisa Labbéa i 'Između sjena' Alice Guimarães i Mónice Santos).