jubilarno izdanje

Deseto izdanje Ljeta u MSU od 16. lipnja do 14. srpnja

24.04.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Multimedijalna kulturna manifestacija 'Ljeto u MSU', koja spaja suvremenu umjetnost i popularnu kulturu, ove se godine održava od 16. lipnja do 14. srpnja, po formuli '4 u 1': koncert - izložba - film - ples.

Program jubilarnog, desetog izdanja Ljeta tradicionalno tijekom ljetnih mjeseci donosi presjek aktualnih umjetničkih događanja, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na domaćoj i međunarodnoj multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni.

Pritom se nastoji približiti pojmu Gesamtkunstwerka, potpunog umjetničkog doživljaja koji proizlazi iz suradnje različitih formi umjetnosti i pop kulture i njihovog predstavljanja široj publici, ističu iz Muzeja suvremene umjetnosti.

Podsjećaju da su u proteklih 10 godina održana 164 programa - 52 koncerta, 51 filmska projekcija, 36 performansa, 15 velikih izložbi, 12 književnih tribina, inozemna kazališna gostovanja, uz više od 40 tisuća posjetitelja.

Središnji događaj svake večeri su koncerti odabranih bendova i izvođača - ove godine tu su Rundek i EKIPA, Pankrti, Pavel, M.O.R.T. i Damir Avdić.

Uz koncerte održat će se projekcije najboljih europskih art filmova sezone u dvorani MSU Gorgona ("Mooanage Daydream", "Tár", "Ennio", "Trokut tuge") i nastupi plesnih grupa u okviru plesnog ciklusa Antisezona ("Sol", "Nismo bile ovdje", "Objekt plesa" i "Treptaj tišine").

Ulaznica omogućuje i besplatan ulaz na novu veliku izložbu MSU-a "Budućnosti", koja predstavlja vrhunske hrvatske i međunarodne suvremene umjetnike, ali i novi, arhitektonski reorganizirani otvoreni prostor muzeja, koji omogućuje da se posjetitelj odmah s ulaza susretne s remek djelima iz muzejskog fundusa.