24. IZDANJE

Dani hrvatskog filma otvorili natječaj za prijave na festival

12.02.2015 u 12:22

Bionic
Reading

Organizator Dana hrvatskog filma otvorio je poziv za prijavu filmova na 24. izdanje Dana i to u kategorijama igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog (reklamni ili glazbeni spot) filma. Rok za prijavu je 10. ožujka 2015.

Pravo prijave na 24. DHF imaju svi hrvatski filmovi i manjinske hrvatske koprodukcije kratkog, srednjeg i dugog metra (izuzev dugometražnih igranih filmova) koji su završeni nakon 1. siječnja 2014. godine. Natjecateljski program Dana hrvatskog filma uključuje sljedeće kategorije: igrani film, dokumentarni film, animirani film, eksperimentalni film i namjenski film (glazbeni spot spada u kategoriju namjenskog filma).

Filmovi prijavljeni na prethodna izdanja Dana hrvatskog filma ili završeni prije prethodnog roka neće biti uzeti u obzir. Dani hrvatskog filma zadržavaju pravo određivanja zadovoljava li film uvjete za prijavu. Filmove mogu prijaviti redatelji, producenti i nacionalna filmska tijela koji imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova.

Filmovi u konkurenciji 24. DHF-a natječu se za Grand Prix Dana hrvatskog filma, nagrade Oktavijan Društva društva filmskih kritičara, nagradu Jelena Rajković Hrvatskog društva filmskih redatelja te nagradu novooformljenog Ocjenjivačkog suda za etiku i ljudska prava.

24. Dani hrvatskog filma četverodnevni su festival koji predstavlja izbor iz hrvatske produkcije kratkometražnog i srednjemetražnog (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filma kao i dugometražnu produkciju svih navedenih kategorija osim dugometražnog igranog filma, a koji će se održati od 23. do 26. Travnja 2015. u Zagrebu. Cilj festivala je pružiti gledateljima i filmskim stručnjacima uvid u suvremenu hrvatsku filmsku produkciju, istovremeno omogućavajući mjesto filmskim profesionalcima za susret i razmjenu kreativnih ideja za buduće projekte.

Online prijave dostupne su na službenim internetskim stranicama: www.danihrvatskogfilma.net. Rok za prijavu je 10. ožujka 2015. u ponoć. Prijave koje stignu nakon ovog roka neće biti razmatrane. Dani hrvatskog filma ne plaćaju naknade za prikazivanje filmova odabranih za natjecateljske programe.

Rezultati odabira bit će objavljeni na službenoj internetskoj stranici Festivala najkasnije do 1. travnja 2015. O rezultatima selekcije bit će obaviješteni svi sudionici prijava.