DODJELA NA INTERLIBERU

Damir Karakaš dobitnik je ovogodišnje književne nagrade 'Kočićevo pero'

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 01.11.2017 09:21
  • Objavljeno 01.11.2017 u 09:21
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Za svoju knjigu 'Sjećanje šume', književnik Damir Karakaš, prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija, dobitnik je ovogodišnje nagrade 'Kočićevo pero', koja će mu biti uručena 10. studenog na Međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu

Žiri prestižne književne nagrade 'Kočićevo pero', u sastavu Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković, za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti, ove je godine, jednoglasnom odlukom, odabrao književnika Damira Karakaša i njegovu knjigu 'Sjećanje šume' za dobitnika.

  • +1

Damir Karakaš

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Damir Karakaš/Privatni arhiv

'Ove godine tiskano je treće izdanje djela 'Sjećanje šume' pripovjedača, romansijera i dramskog pisca Damira Karakaša. U naše vrijeme kada je interes za knjigu opao i kada je svijet zahvatila pandemija nečitanja ovo je zaista pažnje vrijedan izuzetak. Roman je još od antičkih vremena bio književni oblik koji je uživao najveći ugled i skretao na sebe najozbiljniju pozornost. To je velika narativna forma, često složene kompozicije, koja mrežom pripovijedanja prekriva krupni događaj iz života pojedinca ili zajednice, obrađuje značajnu količinu tematskog materijala, obuhvata veliki broj ličnosti, a osim glavnog interesnog toka, poput rijeke u koju se slivaju manji vodotoci, račva se u sporedne rukavce tvoreći obuhvatne slike života i ljudskih sudbina', izjavio je predsjednik žirija, književnik Nikola Vukolić.

Nagrada za jesen 2017. godine, koju dodjeljuje Zadužbina Petar Kočić, Karakašu će biti dodijeljena 10. studenog na Međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!