KAZALIŠTE MORUZGVA

'Brodolomke' Ane Maras Harmander uskoro na zagrebačkoj Sceni Vidra

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 07.09.2018 12:57
  • Objavljeno 07.09.2018 u 12:57
Brodolomke

Brodolomke

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Predstava 'Brodolomke', novi naslov Kazališta Moruzgve, u režiji Krešimira Dolenčića i prema tekstu Ane Maras Harmander svečane će praizvedbe imati 27. rujna u 20 sati u Ludens teatru u Koprivnici te 30. rujna 2018. u 20 sati, na Sceni Vidra u Draškovićevoj u Zagrebu

U predstavi glume Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović i Luka Petrušić, koje će, prema najavi dramaturginje Ane Tonković Dolenčić, 'kroz situacije pune gorkoga humora, glazbe i plesnih brojeva', publiku odvesti 'na putovanje od naizgled nespojivih kombinacija do priče o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu'.

'Kada se četiri različite žene koje dolaze iz posve drugačijih svjetova i razloga odluče suočiti s istim problemom, alkoholom, njihovi životi povezat će se plesnom terapijom koju vodi ništa manje osebujan bivši ovisnik. Iako različite, njihove sudbine nose prepoznatljive, univerzalne probleme, jer alkohol kao sredstvo utjehe, samo je posljedica krize društva u kojemu je žena danas suočena s previše izazova, starih predrasuda i intimnih pitanja', rekla je o predstavi Tonković Dolenčić.

Brodolomke

Brodolomke

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N.N.

Sama autorica, glumica Ana Maras Harmander, opisuje je kao 'dirljivu i smiješnu tragikomičnu priču o četiri žene zarobljene na jednom mjestu.

'Nevjerojatne transformacije, glumačko autorstvo i vještina, ples i pjesma, duhovitost i neposrednost, jednostavnost i kompleksnost svakog ponaosob, najbolji su primjeri vrhunske izvedbene umjetnosti, u koju se gledatelj jednostavno mora zaljubiti', poručuje Maras Harmander koja je pobijedila na Natječaju za novi dramski tekst koji su Kazalište Moruzgva i Ludens teatar raspisali 22. svibnja 2017.

Nakon praizvedbi u Zagrebu i Koprivnici, 'Brodolomke' igraju i u Splitu 17. studenoga.

Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, koreografiju Ilona Cvitić, glazbu Mario Mirković, a kostime Tea Bašić Erceg. Predstava je koprodukcija Kazališta Morzugva i Ludens Teatra.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!