17. veljače

Bore Balboa se vraća u Tvornicu kulture

18.01.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Slovi kao jedan od vodećih rap-tekstopisaca, često ga opisuju i kao 'gospodina hip-hop scene', a regionalna glazbena ikona Rasta za njega je izjavio da mu je najdraži hrvatski reper

On je Bore Balboa i novim singlom najavljuje veliki samostalni koncert u Zagrebu. U petak, 17. veljače vraća se na pozornicu Tvornice kulture, odakle je prošle godine lansirao svoju karijeru na novu razinu. Prije godinu dana smo, povodom spomenutog koncerta, popričali s Borom.

Sve prepoznatljiviji reper domaće glazbene scene, pravog imena Ivan Španja, dolazi iz Brodarice kraj Šibenika, a svoj glazbeni put i glazbeni alter-ego Bore Balboa gradi već deset godina. Izrastao je kroz underground hip-hop scenu, do sada objavio dva studijska albuma, a posljednji "IVAN" na kojem se nalaze i zamijećeni singlovi "Mo Salah" i "Mamadou", donio mu je pažnju šire publike te glazbene kritike. U svrhu promocije tog izdanja, upravo je u veljači prošle godine održao svoj prvi veliki solo koncert te pred rasprodanom Tvornicom kulturom opravdano stekao status nove ikone domaće hip-hop scene.

Izvor: Društvene mreže

U narednih godinu dana gradio je svoje iskustvo koncertnog izvođača te su uslijedili zamijećeni nastupi na Sea Star Festivalu, Dritu iz Boćarskog, Brucošijadi FER-a, a premijerno je nastupio i na najvećem festivalu regije - EXIT festivalu.

Uz najavu koncerta u Tvornici kulture, novim singlom "Madanebi" najavljuje i novi studijski album te ističe: "Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma Mercedes City 2, nasljednika albuma iz 2020. Produkciju pjesme potpisuje Traposlavia, tvorac beata za "Mo Salah". Na aranžmanu su radili Traposlavia i Fallo Da Solo pulen Peki, a mix i master je Peki odradio sam". Prateći videospot sniman je u dvorcu Trakošćan, a za kameru, režiju i montažu spota zaslužan je Mario Podrug Divvisual.

Izvor: Društvene mreže

Publika već sada s nestrpljenjem iščekuje njegov povratak na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, što će mu ujedno biti i prvi veliki samostalni koncert ove godine. "Jedva čekamo publici uživo predstaviti novi singl" ističe Bore Balboa te najavljuje: "Pripreme su u toku i potrudit ćemo se nadmašiti prošlogodišnji spektakl. Bit će i gostiju i to samo birano društvo".

Ulaznice za koncert su po pretprodajnoj cijeni od 8€ dostupne online putem platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark. Na dan koncerta iznosit će 11€. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: "Bore B bi opet u Tvornicu. Ma da ne bi!"