sutra

Besplatna projekcija dokumentaraca nastalih u Restartovoj školi

10.05.2023 u 09:12

Bionic
Reading

Na završnoj projekciji Restartove Škole dokumentarnog filma, koja će se održati 11. svibnja u zagrebačkom Dokukinu KIC premijerno će, uz besplatan ulaz biti prikazati filmovi nastali u okviru njezinog ovogodišnjeg 12. izdanja

Polaznici su od listopada 2022. do travnja 2023. prošli intenzivni program učenja vještina izrade kreativnog dokumentarnog filma i dobili priliku primijeniti naučeno snimajući vlastiti autorski film uz mentorstvo Igora Bezinovića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Duda, Dinke Radonić, Olivera Sertića i Bojana Mrđenovića.

O filmu su učili i od redateljice Ane Hušman, redatelja Nebojše Slijepčevića, dizajnera zvuka Luke Gamulina, snimatelja zvuka Matije Santra, producentice Vanje Jambrović, norveške snimateljice Marte Vold i japanskog dokumentarista Kazuhira Sode.

Polaznici su bili Dora Fodor, Veronika Gamulin, Jelena Godrijan, Maša Grbac, Nikolina Pavleković, Matea Jocić, Ana Kanjera i Denis Tišljar, koji će na premijernoj projekciji govoriti o svojim radovima.

Škola dokumentarnog filma temelji se na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma, a polaznike uči osnovnim i naprednim vještinama potrebnima za snimanje vlastitog dokumentarnog filma.

Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Zaklade Kultura Nova.