službeno je

Buč Kesidi rasprodali zagrebačku Šalatu

09.05.2023 u 14:54

Bionic
Reading

Grupa Buč Kesidi rasprodala je koncert kojeg će 27. svibnja održati na zagrebačkom stadionu Šalata. Kao posebni gosti u Zagrebu će im se pridružiti najpopularniji slovenski rock bend Joker Out

Kad su u rujnu 2021. prodali pet koncerata u dvorištu ALU, Buč Kesidi uspjeli su postići nešto što nije mnogim izvođačima prije njih. S novim pjesmama i novim albumom došao je i novi zagrebački izazov.

Stadion Šalata, najomiljeniji gradski otvoreni koncertni prostor, do sada su u svoje kalendare upisivali ili veliki regionalni izvođači ili strane zvijezde kao što su Prophets Of Rage, Massive Attack, Placebo, Josipa Lisac, Pipsi, Slash, Duran Duran ili Skunk Anansie.

  • +7
Buč Kesidi Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

U subotu 27. svibnja po prvi put će rasprodani stadion preuzeti daleko najmlađi headlineri, pančevački ljevoruki rock duo Buč Kesidi, s kojima smo o zagrebačkom koncertu nedavno i razgovarali. Taj je intervju dostupan na ovoj poveznici

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Kao posebni gosti na Šalatu stiže Joker Out, najpopularniji slovenski rock bend. Grupa, osnovana 2016. dosad je objavila dva albuma - "Umazane misli" i "Demoni" i u potpunosti osvojila susjednu državu, ali i pokazala velik internacionalni potencijal.

Osim što će 13. svibnja predstavljati svoju zemlju na Eurosongu i na jesen održati koncert u dvorani Stožice, najvećoj u Sloveniji, Joker Out upravo su objavili duet "New Wave" s rock ikonom Elvisom Costellom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Nakon dva singla, "Curimo po asfaltu“ i "Skupi snagu“, Buč Kesidi će uskoro predstaviti i treći s nadolazećeg studijskog albuma. Videospot za, zasad neimenovanu pjesmu grupa je snimila u Kumrovcu, a premijera je planirana za sredinu svibnja. Kraj mjeseca označit će i veliki koncerti u Novom Sadu i Zagrebu, dok je početak lipnja rezerviran za nastup na beogradskom stadionu Tašmajdan.

  • +4
Zagrebački photoshoot benda Buč Kesidi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Luka Trajković