zagrebački plesni klub

Bailando ambiciozno kreće u novu sezonu i u potrazi je za talentima

26.09.2023 u 15:59

Bionic
Reading

Bailando, jedan od poznatijih i uspješnijih zagrebačkih plesnih klubova u potrazi je za novim talentima koji će se pridružiti grupama i renomiranim učiteljima plesa koje iz godine u godinu na plesno tržište lansiraju istinske profesionalce iz područja jazz dancea, hip-hopa, suvremenog plesa, akrobatike i commerciala

Zagrebački plesni studio Bailando osnovan je 2015. godine i u svega osam godina postojanja dosegnuo je status jednog od najuglednijih klubova na sceni. Vlasnica studija, Lana Tarabochia, u plesu je od šeste godine živote kada su je roditelji upisali u plesni ansambl pod vodstvom Tihane Škrinjarić, jedne od najvažnijih hrvatskih koreografkinja i plesnih pedagoginja koja je Školu za ritmiku i ples završila u Zagrebu davne 1960., a usavršavala se u Beču, Kanadi i Velikoj Britaniji gdje je u londonskom kazalištu Heatham House postavila Matchgirls Tonyja Russella. U Hrvatskoj je ostvarila niz inovativnih koreografija za suvremene skladatelje, a u kazalištu Komedija postavila je više od 15 mjuzikla i rock-opera.

Ovakav plesni background Lanu je profilirao u jednu od najautentičnijih zagrebačkih plesačica, koja se odlučila se ponajviše profilirati u street art izričaju.

"Plesnim obrazovanjem, brojnim nastupima i natjecanjima bilo mi je jasno kako je to moj poziv pa sam u rujnu 2015. otvorila plesni studio Bailando koji sada broji gotovo 300 članova. Mi smo jedna velika obitelj koja njeguje vrijednosti poštovanja, zdravog duha, zabave, zajedništva ali i kompetitivnosti", kaže Tarabochia istaknuvši kako je izrazito ponosna i na svojedobni nastup Bailanda u showu Supertalent Nove TV koji je oduševio žiri.

  • +6
Bailando Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press

Međutim bilo je još uspjeha ove plesne škole koje valja istaknuti.

"Jako smo ponosni na naše grupe koje su prošle plesne sezone briljirale na raznim natjecanjima. Tako su naše kids grupe osvojile prvo mjesto na natjecanju 'Križevci Dance Cup', junior grupa osvojila je prvo mjesto na 'BUN festivalu', senior napredna grupa osvojila je prvo mjesto na 'Dance Festu' u Novom Sadu te osigurala plasman u 20 najboljih koreografija na cijelom natjecanju. Također, ista grupa osvojila je prvo mjesto i u open kategoriji na 'Križevci Dance Cup' te direktan plasman na svjetsko natjecanje u Italiji koje će se održati ove godine u listopadu", dodaje Tarabochia.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Sada je Bailando krenuo u novu plesnu sezonu i poziva sve plesačice i plesače svih uzrasta na upise u grupe pod mentorstvom profesionalaca na čak sedam zagrebačkih lokacija: Travno, Utrine, Velesajam, Savska 120, Šalata, Ravnice i Dubrava. Treninzi se održavaju dva ili četiri puta tjedno ovisno o strukturi i preferencijama određene grupe.

Svi zainteresirani polaznici ili njihovi roditelji stoga se mogu za više informacija obratiti na e-mail adresu: plesnistudiobailando@gmail.com ili na broj telefona 091 989 4344, a multimedijalne materijale možete provjeriti na Facebooku i Instagramu Bailanda.