SVEČANA ZAVRŠNICA

Ankici Dobrić i Siniši Popoviću nagrada Najhistrion

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 05.09.2011 10:58
  • Objavljeno 05.09.2011 u 09:47
Zatvaranje 26. Zagrebačkog histrionskog ljeta 07

Zatvaranje 26. Zagrebačkog histrionskog ljeta 07

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Petar Glebov

Dvadeset i šesto histrionsko ljeto završeno je svečanom dodjelom nagrada Najhistrion za 2011. godinu glumcima Ankici Dobrić i Siniši Popoviću te posljednjom ovogodišnjom izvedbom predstave 'Idu svati, mlade ni' na zagrebačkoj Opatovini
Petar Glebov

Petar Glebov

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Petar Glebov

Siniša Popović nagrađen je za ulogu Isljednika u 'Berlinskom zidu' Amara Bukvića u režiji Zorana Mužića, koju su Histrioni premijerno izveli u studenome prošle godine.

Ankica Dobrić
nagrađena je pak za ulogu Anđe u predstavi 'Idu svati, mlade ni' Nina Škrabea, premijerno izvedenoj u režiji Georgija Para ovoga ljeta na Opatovini.

Nagradu Najhistriona uručili su im zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukićević i ministar kulture Jasen Mesić koji je ujedno i zatvorio 26. histrionsko ljeto i sezonu 20010/2010.

Ovogodišnje 26. zagrebačko histrionsko ljeto počelo je 9. srpnja premijernom izvedbom predstave 'Idu svati, mlade ni', u čijem je znaku protekao prvi dio Histrionskog ljeta. Kolovoz na Opatovini obilježila je hit komedija 'Lovački rog', premijerno izvedena prošloga ljeta na toj lokaciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!