'Svi za knjigu, knjiga za svakoga'

Akcija u Booksi: Donirajte stare i kupite knjige nove za deset kuna

03.06.2018 u 17:50

Bionic
Reading

Svi ljubitelji čitanja koji posjete Booksu u srijedu, 6. lipnja od 16 do 21.30 sati, za 10 kuna predložene donacije moći će odabrati bilo koju knjigu s Booksinih polica i odnijeti je doma. Oni koji se i učlane u klub Booksa, dobit će na poklon knjigu '8 metara knjiga' u kojoj poznata književna imena opisuju kako su nastale i na što nalikuju njihove biblioteke

Članice i članovi, prijatelji, suradnice, susjedi donirali su Booksi puno knjiga svih žanrova, na hrvatskom i stranim jezicima, stručnih i hobističkih, proznih i poetskih, ima starih naslova, ali i onih nedavno objavljenih, no ovoga puta ipak je najviše beletristike koja je omiljena literatura u ljetnim mjesecima, stoji u priopćenju.

Kada količina doniranih knjiga u Booksi premaši prostorne kapacitete kluba, organizira se ova akcija kako bi knjige cirkulirale i došle u ruke onima koji ih trebaju i žele. 'Mi smo poveznica između onih koji imaju višak knjiga i ne znaju što bi s njime i onih koji vole imati i nabavljati knjige, ali su im često preskupe. Akcija 'Svi za knjigu, knjiga za svakoga!' služi upravo tome da omogući da knjige nađu put do onih kojima će koristiti', kažu u Booksi.

Osvježenje književnog kluba Booksa Izvor: Promo fotografije / Autor: Klub Booksa