O KRIZI LOKALNIH MEDIJA

6. dani elektroničkih medija

27.11.2013 u 15:05

Bionic
Reading

Agencija za elektroničke medije, Hrvatska udruga radija i novina (HURIN), Nacionalna udruga televizija (NUT) i Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije (HAKOM) organiziraju 6. dane elektroničkih medija – 19. dane radija, 6. dane televizija i 6. dane interneta, od 28. do 30. studenoga u Opatiji

Situacija lokalnih elektroničkih medija je izazovna i teška zbog ekonomskih okolnosti u hrvatskom društvu, pa će sudionici 6. dana elektroničkih medija zajedno pokušati odgovoriti na postojeće probleme nakladnika.

'Vijeće za elektroničke medije surađuje s medijskim strukovnim udrugama i zajedno sa svim sudionicima traži uspješan model koji bi omogućio održivost medijskog pluralizma u Hrvatskoj. Potreban je dodatan angažman nadležnih institucija kako bi se pronašla kvalitetna rješenja za lokalne nakladnike i razvoj trećeg medijskog sektora', poručuje uoči tog važnog skupa svih nakladnika u Hrvatskoj predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdenko Ljevak

Tijekom trodnevne konferencije raspravljat će se o praćenju predstojećeg referenduma i drugih izbornih procesa u elektroničkim medijima, medijskim trendovima u EU i novim mogućnostima financiranja za nakladnike putem EU fondova. Primjere dobre prakse povlačenja sredstava iz EU fondova predstavit će Radio Kaj i Slavonsko-brodska televizija, dok će o pripremi i smjernicama budućih projekata nakladnici imati priliku čuti od stručnjaka Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Više od 300 prijavljenih sudionika/ica moći će pratiti i raspravu o Fondu za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija kao i o budućnosti Hrvatskog vijeća za medije.

Više informacija o 6. danima elektroničkih medija i program pronađite na službenim stranicama