NASTAVLJA SE ŠIRENJE LUKSUZNOG HOTELSKOG LANCA

Prvi grčki Nobu hotel i restoran otvara se na Santoriniju

13.04.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Nobu, uvijek živahni luksuzni brend koji se brzo širi diljem svijeta, sada otvara i svoj prvi hotel i restoran u Grčkoj, na čarobnom Santoriniju, otoku u srcu Egejskog mora. Radi se o Nobuovom desetom hotelu u Europi, a ujedno se najavljuju i novi u Rimu, San Sebastiánu i Hamburgu

Kao što samo ime sugerira, Nobu Hotel and Restaurant Santorini sastojat će se od butik hotela i prepoznatljivog Nobu restorana koji poslužuje svoju zaštitnu japansko-peruansku fuzijsku kuhinju. Smješten na slikovitoj litici u Imerovigliju na sjeveroistočnoj obali otoka, luksuzni objekt imat će spa i fitness centar s potpunom uslugom, zajedno s infinity bazenom na dvije razine, uz nekoliko luksuznih vila s privatnim bazenima.

Naravno, najveći luksuz je sama lokacija. Osim pogleda na Egejsko more i Santorinijsku kalderu (velika šupljina nalik kotlu koja nastaje ubrzo nakon pražnjenja komore magme u vulkanskoj erupciji), kružnu otočnu skupinu, koju čine Santorini, kao glavni otok te Therasia i Aspronisi na periferiji, Nobu je udaljen samo 10 minuta vožnje od šarmantnog obalnog grada Oia i nekoliko koraka od kozmopolitske prijestolnice Santorinija, Fire. Zapravo, nalazi se na poznatoj šetnici Oia-Fira. Udaljen je samo 20 minuta od međunarodne zračne luke Santorini (Thira).

Valja podsjetiti da su Nobu osnovali Nobu Matsuhisa, Robert De Niro i Meir Teper. Prvi restoran pod tim imenom vrata je otvorio 1994. u New Yorku i brzo je postao miljenik slavnih ljudi. Danas postoji oko 50 Nobu restorana diljem svijeta, a robna marka počela se baviti i hotelijerstvom, otvorivši 2013. svoj prvi boutique 'hotel unutar hotela' u Caesars Palaceu. Nobu Santorini je 26. hotel te marke.

'Santorini je jedno od najcjenjenijih odredišta na svijetu, poznato po svojoj zapanjujućoj ljepoti, osebujnoj kuhinji, bijeloj arhitekturi s pozadinom strmih litica i dramatičnim zalascima sunca koji osvjetljavaju more i nebo. Radujemo se što ćemo imati prilike ugostiti domaće i međunarodne putnike da iskuse Nobuov stil života na ovoj posebnoj destinaciji', rekao je Trevor Horwell, izvršni direktor Nobu Hospitalityja.