NAUTIKA

Nomen est omen: jedinstveni Unique 71

29.06.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Definicija riječi 'jedinstven': Biti jedini, bez sličnog ili jednakog. Upravo je takav koncept superjahte od 233 stope (68 metra), s pramcem oštrim kao žilet, koji mu pomaže s lakoćom kliziti otvorenim morem. Taj najnoviji koncept SkyStylea, talijanskog dizajnerskog studija fokusiranog na dizajn zrakoplova, sad je primjenjen na primjeru superjahte prikladnog imena - Unique 71.

Na prvi pogled plovilo zasigurno opravdava to ime, prije svega potpuno jedinstvenim klinastim profilom, dizajniranim tako da ga razlikuje od svega što trenutačno plovi morima. Da bi na tržište izbacio svoj prvi koncept jahte, SkyStyle udružio je snage s tvrtkom Denison Yacht Sales. Osnivači SkyStylea, Max Pardo i Lucas Colombo, susreli su se s predstavnicima tvrtke iz Fort Lauderdalea na nautičkom sajmu u Monaku 2021. i od njih uspjeli dobiti podršku za Unique 71.

Lako je shvatiti zašto je jedinstvena superjahta privukla pažnju Denisona. S aluminijskim trupom i nadgradnjom, trokutasto plovilo ima uglađene linije i oštar pramac koji mu omogućava sigurnu plovidbu otvorenim morem. Unique 71 također će biti opremljen dvostrukim dizel motorima koji će mu omogućiti maksimalnu brzinu od 30 čvorova i brzinu krstarenja od 25 čvorova.

Plovilo karakteriziraju staklene ploče koje će osigurati mnogo prirodnog svjetla u unutrašnjosti jahte, kao i omogućiti sjajan pogled na okolinu. Stupanj prozirnosti svake staklene ploče može se prilagoditi, kako bi se vlasnicima, odnosno putnicima pružilo više privatnosti.

Unatoč širini od samo 43 stope (13 metara), Unique 71 nudi izdašne prostore za boravak na jahti, koji su raspoređeni na četiri palube i do kojih se može pristupiti preko središnjeg stubišta ili dizala u sredini broda. Plovilo može primiti do 12 gostiju u glavnoj kabini, jednom VIP apartmanu i četiri kabine. Na donjoj palubi nalazi se i devet kabina za smještaj 17 članova posade.

Unique 71 ne bi bio unikatan kad ne bi pružao i mnogo sjajnih sadržaja, uključujući kino dvoranu s 12 sjedećih sjedala, stakleni skylounge, prostoriju za biljar i bar, kao i heliodrom, bazen, jacuzzi, teretanu i spa. Izgled se, naravno, može prilagoditi na zahtjev.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SkyStyle

'Denison predstavlja ovaj revolucionarni dizajn i omogućava potencijalnim klijentima pristup u više elitnih brodogradilišta, kako bi prikupio ponude i pomogao u razvoju i pretvaranju ovog projekta u stvarnost, bez vezanja za određeno brodogradilište. Naš je izazov pronaći brodogradilište koje može razumjeti kako ovu viziju, tako i ciljeve klijenta, kao pojedinca i u njegovoj poslovnoj i osobnoj uporabi jahte', pojasnio je Alex G. Clarke iz Denisona.