PEDIJATRU PRIJETI KAZNA

Jedan od odbačenih štenaca uginuo, drugi spojeni s kujicom Lolom

27.12.2017 u 14:42

Bionic
Reading

Tek nekoliko dana stari štenci prošli su proteklih dana pravu kalvariju - koji dan nakon okota završili su odbačeni na obali rijeke Vuke u Vukovaru. Štenci u spojeni s kujicom, no jedan od njih troje ipak nije preživio odvojenost od majke te je uginuo

Ovogodišnji blagdani postali su noćna mora štencima okoćenima tijekom Badnjaka. Slučajna prolaznica naišla je u nedjelju na obali rijeke Vuke na osobu koja ih je pokušala usmrtiti, reagirala je, a cijeli slučaj završio je na policiji.

Kako sama izjavljuje, ‘U ruci je nosio plastičnu vrećicu i iz nje izbacivao štence, jednog po jednog… U nekoliko navrata okrenuo se i pogledao prema meni… Bila sam u potpunom šoku. Dečko je odmah nazvao policiju i krenuli smo pokupiti nesretne životinjice. Jedva smo ih našli. Bili su na samoj obali, svo troje, još su imali pupčane vrpce, svi su mi stali u dlan jedne ruke’, ispričala je za Jutarnji.hr zgrožena Vukovarka.

Troje tek okoćenih psića preuzeli su volonteri koji se bave zbrinjavanjem napuštenih životinja u Vukovaru, a o kakvim se mališanima radi pogledajte u prilogu.

Jedan je štenac, od njih troje, jučer počeo teško disati i iskašljavati krv. Premda ih je volonterka Donna Kovačev grijala i hranila na bočicu svakih sat vremena, dajući sve od sebe da za njih brine jednako kao što bi to činila mama, maleni nije preživio odvojenost.

Volonteri Veterinarske ambulante Anubis Klub saznali su lokaciju kujice Lole koja je psiće okotila te su od nemarnog vlasnika preuzeli psa. Inače, vlasnik Lole udomio je kujicu još 2011. godine i prema ugovoru o udomljavanju bio je dužan sterilizirati kujicu, no on to iz samo njemu znanih razloga nije učinio. Kako navodi Jutarnji.hr, djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske obavijestili su Općinsko državno odvjetništvo koje će po službenoj dužnosti pokrenuti pravne korake.

'Lola je imala upalu mliječnih žlijezda, pokvarene zube, upaljene analne žlijezde i buhe. Čim je došla k nama, na mobitelu smo joj pokazali snimku njenih štenaca. Od sreće je lizala mobitel. Kad joj je krenulo mlijeko, spojili smo ih i to je sreća kakvu je teško opisati',  kaže veterinarka Vesna Marošinac, koja je svjedočila sretnom završetku mučne pseće priče koja se odvila na Badnjak u Vukovaru.

Podsjetimo, prema novom Zakonu o zaštiti životinja, kazna za napuštanje životinja je do 30.000 kuna, no primijene li se na ovaj slučaj stavke kaznenog zakona, osobi koja teško zlostavlja životinju, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, može se izreći kazna zatvora u trajanju do godinu dana.

Pogledajte trenutak kada su se ponovo susreli kujica Lola i njeni štenci.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Anubis Klub

Mačke i pse koji traže svoj novi topli dom možete pronaći preko ovog linka.