VATROGASCI BIRAJU

[FOTO/VIDEO] Zoološki vrt grada Zagreba pozvao građane da pronađu ime novoj zebrici

07.04.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Sretni roditelji Sabina i Gustav gledaju kako njihova druga kćer polako raste. Mala zebra u Zoološkom vrtu grada Zagreba u petak navršava mjesec dana pa je polako vrijeme i da dobije ime

Zebrica koju su dobili Sabina i Gustav zdrava je i vesela, a uskoro će navršiti i mjesec dana. Zoološki vrt grada Zagreba pozvao je građane da lijepoj prugastoj životinji pronađu ime.

  • +6
Zebre u Zoološkom vrtu grada Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Građani će imena predlagati, a na kraju će ga odabrati zagrebački vatrogasci.

'Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba zahvalni smo za svu pomoć koju pružaju Zagrebu i Zagrepčanima, a sluha imaju i za pomoć životinjama. S vatrogascima redovito surađujemo na intervencijama terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba kad neka životinja ostane zatočena na nepristupačnom mjestu. Bez njih mnogo intervencija ne bi imalo sretan kraj', rekao je ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok.

Zebrica se za sad drži mame. Njena dvogodišnja sestra Cheeza druži se s obitelji no dosta vremena provodi sama. Otac Gustav brine za krdo.

Grantova nizinska zebra nastanjuje savane jugoistočne Afrike. U prirodi prosječno živi devet, a najviše 20 godina. U zoološkim pak vrtovima može doživjeti četrdesetak godina.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube