PREUZEO DOKUMENTACIJU

Zepter zainteresiran za tri brodogradilišta

19.08.2009 u 08:48

Bionic
Reading

Jedan od najbogatijih ljudi Europe Filip Zepter poznat kao 'kralj lonaca' želi kupiti tri hrvatska brodogradilišta. U njegovo ime je jučer u Fondu za privatizaciju preuzeta dokumentacija o Brodotrogiru, Kraljevici i brodogradilištu specijalnih objekata Split

'Kompanija Zepter se već dvije godine priprema za ulaz u brodogradnju. Plan je graditi brodove, drugog plana nema. Iskustva radnici imaju mi viziju imamo i to je garancija uspjeha', rekao je Blaž Buble, direktor tvrtke Propela, koji je u ime Zeptera podigao dokumentaciju.

Bublina tvrtka Propela inače u vlasništvu Filipa Zeptera registrirana je za brodogradnju i prvi je dio novog Zepter cartva rezerviranog za mega jahte i skupe brodove.

'Mi već gradimo jedan brod u Kraljevici od 50 metara, u pripremi je jedan od 75 metara drugi dio se zasniva na izgradnji turističkih brodova, dakle mi projekte za brodogradnju imamo', dodaje Buble. Sve će ovisiti o dokumentaciji koju su danas preuzeli u Fondu. Pomno će je analizirati stručni timovi. Svih pet brodogradilišta koje je Vlada dala na prodaju imaju mogućnost prenamjene tako da kupac nije obavezan baviti se izgradnjom brodova. Brodotrogir ima najmanje šanse ostati brodogradilište.

Filip Zepter kralj lonaca pravog imena Milan Janković porijeklom iz Srbije jedan je od najbogatijih Europljana. Posjeduje dvije banke, osiguravateljsku i telekomunikacijsku tvrtku te špediciju. Srbiju je napustio početkom 80-ih kao student. Živi u Monaku.