BIVŠI DIREKTOR KAMENSKOG

Zaba kreditirala Crlenjaka s 200 milijuna kuna

Bionic
Reading

Zagrebačka banka dala je 199,3 milijuna kuna kredita Jaruščica projektu, tvrtki s temeljnim kapitalom od 21.000 kuna, osnovanoj u travnju 2010. i registriranoj za trgovinu nekretninama. Direktor Jaruščica projekt donedavna je bio Antun Crlenjak, bliski suradnik odbjeglog tajkuna Miroslava Kutle.

Poslovni dnevnik piše da kredit nije uredno vraćan, pa glavnici treba pribrojiti i 32,5 milijuna kuna kamate, čime se ukupni dug banci popeo na 231,8 milijuna kuna. Usto, tvrtka ima još 10,8 milijuna kuna duga prema drugim vjerovnicima, od toga 7,3 milijuna kuna dobavljačima i 2,2 milijuna kuna duga Poreznoj upravi. Sve to stoji prijavi za predstečajnu nagodbu, koju je Jaruščica promet uputila 8. veljače, a u Zagrebačkoj banci kažu da ne komentiraju poslovne odnose s klijentima.

Antun Crlenjak je bivši direktor Kamenskog, optužen je u aferi 'kobilje mlijeko' zbog nenamjenskog trošenja sredstava iz Fonda za razvoj i zapošljavanje. Radnice Kamenskog kazneno su ga prijavljivale zbog namjernog uništavanja tvornice, no u tom slučaju još nije podignuta optužnica.