karijerni zaokret

Vodeći hrvatski zaštitar i braniteljski aktivist preuzima partijanersku meku na Zrću

15.03.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Vlasnik kluba Papaya Ivan Bušljeta i Josip Klemm, vlasnik zaštitarske firme Klemm sigurnost, ujedno koncesionar na pomorskom dobru na Zrću, zajednički kupuju klub Aquarius

Vijest o prodaji za Poslovni dnevnik potvrdio je Zrino Alpeza, suvlasnik Aquariusa, pojasnivši kako je riječ o svojevrsnoj smjeni generacija na poznatoj novaljskoj plaži.

Alpeza je jedan od troje osnivača Aquariusa u Zagrebu i Zrću, uz Miljenka Zadru i Anu Bram.

'Istina je da smo potpisali predugovor o prodaji kluba, no radi se o procesu koji još traje jer se osniva nova tvrtka s kojom bi se naposljetku trebao potpisati i kupoprodajni ugovor, što očekujemo da bi se trebalo dogoditi u narednih nekoliko tjedana. Na prodaju smo se odlučili jer više nismo u godinama u kojima možemo uspješno voditi tako velik posao. I Bušljeta i Klemm su mlađi od nas i možemo reći da se na neki način radi o smjeni generacija", ispričao je Alpeza, dodavši kako se prodaja odnosi samo na novaljski klub, dok zagrebački Aquarius i dalje ostaje u njihovom vlasništvu.

Tportal je pokušao od Bušljeta i Klemma dobiti komentar, ali ostali su nedostupni. Za Poslovni dnevnik su kratko poručili da ne žele davati službene izjave, dok se ne okonča proces kupoprodaje.

Klemmu je ovo prvi službeni ulazak u klupski biznis. Prije dvije godine u konzorciji Cocomo od Ličko senjske županije dobio je koncesiju na pomorskom dobru plaže Zrće na 20 godina.

  • +5
Zrće Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Aquarius

Prema podacima s Fine, tvrtka Aquarius-klub u 2017. ostvarila je 14,3 milijuna kuna prihoda, uz dobit od 234 tisuće kuna, dok je tvrtka Aquarius Zrće imala prihod od 2,4 milijuna kuna, s dobiti od 452 tisuće kuna.

Mondo u čijem sastavu posluje Papaya, čiji su osnivači Ivan Bušljeta i Ozren Brunović, imao je u 2017. godini 30 milijuna kuna prihoda, uz neto dobit od 4,1 milijun kuna. I Aquarius i Papaya na Zrću su od 2002. godine.

Klemmova zaštitarska tvrtka Klemm sigurnost je 2017. završila s gotovo 120 milijuna kuna prihoda i 16,4 milijuna kuna zarade.

Klemm je bio jedan od predvodnika braniteljskih prosvjeda u Savskoj 66 koji su trajali 555 dana, od 20. listopada 2014. do 26. travnja 2016. godine. Zadnjih godina čest je gost u domaćim sudnicama. U srpnju 2017. nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora jer svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna.