KONFERENCIJA CORP2IN

Vodeći autoriteti za digitalne tehnologije i inovacije dolaze u Zagreb

16.10.2015 u 11:37

Bionic
Reading

Suočeni s novim globalnim igračima čiji inovativni pristup korištenjem digitalne tehnologije prijeti njihovoj poziciji na tržištu, kompanije traže način koji će im osigurati budućnost. Vjerojatno je najefikasniji pristup izgradnja kulture inovativnosti i poduzetništva. Upravo je to glavna poruka konferencije Corporate Innovation and Intrapreneurship 2015 koja 22. i 23. listopada u Zagrebu okuplja svjetske i domaće stručnjake upravo na temu korporativne inovacije i poduzetništva u organizacijama

Najveća je zvijezda ovog događanjaHorace Dediu s američkog Clayton Christensen Institutea i vodeći autoritet za poslovanje Applea, tvrtke koju mnogi smatraju jednom od najinovativnijih kompanija na svijetu. On će održati ključno predavanje na temu 'Inovacije koje stvaraju nova tržišta', u kojem će prikazati zašto ne smijemo prestati tragati za inovacijama i zašto trenutačne inovacije i poslovni modeli neće trajati dulje od 15 godina. Nadalje, on tvrdi da je potrebno stvarati i njegovati kulturu inovativnosti u organizaciji te izgraditi vještine i stavove kod zaposlenika (Intrapreneurship) koji će osigurati inovacijske rezultate.

To je tema koju će na konferenciji obraditi danski stručnjak i glavni predavač s područja inovativnosti i poduzetništva u kompanijama iza kojega stoji pet uspješnih knjiga, Stefan Lindegaard. Osim toga, kompanije trebaju prilikom razvoja novog proizvoda ili usluge primijeniti sve popularniju 'design thinking', metodu koja stavlja korisnika u fokus. O toj metodi će biti govora na konferenciji, a jedno od očekivanih predavanja na tu temu održat će Blake McEldowney jedan od osnivača Zinc Studija iz Barcelone koji radi s inovativnim kompanijama na dizajniranju proizvoda i usluga koji će oduševiti korisnike i stvoriti vrijednost.

No prije nego što se krene u temu izgradnje kulture inovativnosti, dobro je znati neke temeljne elemente bilo koje inovativne metode, ističu organizatori. Domaći stručnjak Tomislav Buljubašić iz Siemensa prezentirat će glavne komponente inovativnosti i kako kreirati okruženje unutar kompanije koje motivira zaposlenike da podrže inovativne procese.

Jedno vrlo zanimljivo predavanje koje će okupljene upoznati s budućnošću poslovnog upravljanja jest tzv. metoda Holocracy. Christiane Seuhs-Schoeller, EvolutionAtWork iz Austrije, otvorit će pogled u novi svijet upravljanja organizacijama koji oduzima moć hijerarhijskom stilu upravljanja i distribuira je po pojedinim ulogama koje dobivaju veću autonomiju odlučivanja.

'Inovacije su ključne za postizanje rezultata u suvremenoj ekonomiji koja se temelji na znanju (knowledge-driven). To je činjenica koja tjera organizacije, bez obzira na veličinu, da propituju svoje proizvode, usluge pa čak i korporativnu kulturu s ciljem da održe konkurentnost na globalnom tržištu. Nije uopće sporno žele li kompanije biti inovativne, ali stvari zapnu kad treba odgovoriti na pitanje kako', smatra Ratko Mutavdžić, direktor Projekture i jedan od organizatora konferencije.

'Ova konferencija organizira se kako bi veće tvrtke osvijestila o neupitnoj važnosti inovacije i poticanja poduzetništva u organizaciji, ali ujedno im pružila konkretna alate i znanja koja će im pomoći da u srž kompanije ugrade kulturu inovativnosti. Osim toga na konferenciji okupljamo korporativne i neovisne stručnjake koji čine priliku odličan networking za buduću suradnju i razvoj novih ideja', zaključuje Ratko Mutavdžić.

Više informacija o konferenciji pronađite na www.corp2in.com.