TKO ĆE KUPITI BIZOVAČKE TOPLICE?

Vlada prihvatila Berkowitzevu ponudu za Dalmacijavino

  • Autor: Andreja Žapčić
  • Zadnja izmjena 01.12.2011 14:02
  • Objavljeno 01.12.2011 u 12:17
Salmon Berkowitz

Salmon Berkowitz

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Vlada je 'blagoslovila' ponudu Traubi Internationala za kupnju Dalmacijavina i krenula u deveti pokušaj prodaje Bizovačkih toplica

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila ponudu američke tvrtke Traubi International za kupnju pod posebnim uvjetima 620.618 dionica društva, što čini 79,82 posto temeljnog kapitala Dalmacijavina.

'Većinski paket dionica Dalmacijavina prodat će se tvrtki Traubi International corp. iz SAD-a, koja je u vlasništvu Salamona Berkowitza, po cijeni od jednu kunu za dionice, uz diskont od 99,99 posto za podmirenje obveza prema državi', objasnio je potpredsjednik Vlade i predsjednik vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom Petar Čobanković

Istaknuo je da je 'ponuditelj prihvatio da u roku dvije godine podmiri dospjeli dug Dalmacijavina prema Agenciji nastao temeljem ugovora o kratkoročnim zajmovima' te podsjetio da je 'Dalmacijavino u vrlo teškoj situaciji i da ne bi nastupila puno veća šteta, predlažemo Vladi da prihvati ponudu Traubi Internationala'.

Vlada je također zadužila AUDIO da investitorima, koji su dostavili pismo namjere za kupnju 86.785 dionica, što čini 99,44 posto temeljnog kapitala Bizovačkih toplica, uputi poziv za podnošenje obvezujućih ponuda. Riječ je o devetom pokušaju prodaje većinskog paketa Bizovačkih toplica po posebnim uvjetima, odnosno za jednu kunu i uz mogućnost traženja diskonta za podmirenje obveza prema državi, naveo je Čobanković.

Dodao je da je jedna međunarodna tvrtka iz Njemačke iskazala interes za kupnju Bizovačkih toplica te obrazložio da je današnja odluka Vlade ekonomski opravdana i u interesu samih Bizovačkih toplica da ne bi završile u stečaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi