POSJET PREMIJERA TODORIĆU

Vlada podržava Agrokor jer otvara radna mjesta

24.04.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Vlada podržava Agrokor jer green field investicijama otvara radna mjesta, izjavio je premijer Ivo Sanader prigodom posjete gradilištu Konzumovog distributivnog centra na Žitnjaku, koji je Sanader posjetio u pratnji vlasnika Agrokora Ivice Todorića

Premijer Sanader nabrojio je kako Agrokor u ovom trenutku radi na 20 raznih projekata koji će otvoriti oko 2000 novih radnih mjesta. Samo na Žitnjaku će od tog broja posao naći 500 radnika.

'Agrokor u ovom trenutku ulaže 3 milijarde kuna, a posebno raduje da sve te poslove za Agrokor hrvatske firme Tehnika i Konstruktor', objasnio je Sanader.

Upravo su postrojeni radnici Tehnike poslužili kao kulisa za radnu posjetu gradilištu premijera Sanadera, koja je zbog toga više podsjećala na predizborni skup, piše Business.hr

Domaćin Sanaderu Ivica Todorić za susret s premijerom angažirao je gotovo cijelu upravu kompanije, te su mu u pratnji Ante Todorić i Ljerka Puljić, kao i Piroška Canjuga, Damir Kuštrak te vodstvo Konzuma.

Sanadera, koji se nakon Žitnjaka zaputio u posjetu PIK Vrbovcu, prati njegova bliska suradnica državna tajnica Ministarstva vanjskih poslova Bianca Matković te ministar poljoprivrede Božidar Pankretić.

Business.hr piše kako je na otvorenju nove tvornice mesa i mesnih prerađevina PIK-a Vrbovec, Ivica Todorić priznao produženje rokova plaćanja uzrokovano globalnom krizom.'Moramo razumjeti da u svijetu vlada globalna kriza i da su svjetske korporacije rokove plaćanja produžile dva do tri mjeseca i da u takvim okolnostima funkcionira Agrokor, 'izjavio je Todrić.

'Čuo sam priče da je Agrokor generator nelikvidnosti u Hrvatskoj i tijekom dana razgovarat ću još o tome s čelnicima Agrokora jer je dobro čuti i drugu stranu', ustvrdio je premijer Sanader dodavši da treba podržati sve one koji su spremni na avanturu poduzetništva, jer nije to za svakoga.