PREGOVORI U BRAZILU

Varteks: Posla još nema, ali nam je drago da Pusić nosi naš kostim

25.02.2015 u 10:20

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ovoga je tjedna u Brazilu dogovarala poslove za hrvatske kompanije, a da bi bila uvjerljivija, odjenula je Varteksov kostim

'Kako bih pokazala kako dobro rade naše firme, za tu sam priliku odjenula kostim izrađen u Varteksu, koji je potencijalno firma koja bi radila uniforme za Brazil. To je izazvalo veselje, ali na taj način se postiže da ljudi dobiju određeni dojam', rekla je ministrica ističući da je u razgovorima otvorena i tema potencijalne izrade uniforma za brazilske potrebe u Hrvatskoj.

Iz Varteksa su nam potvrdili da su zainteresirani za snažniji iskorak na svjetsko tržište u segmentu izrade odjeće za specijalne namjene, ali zasad još nisu u kontaktima i pregovorima za izradu uniforma za brazilsku vojsku.

'Izuzetno nam je drago što je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić upravo Varteks istaknula kao kompaniju koja, s obzirom na svoju tradiciju, iskustvo i kvalitetu, zasigurno može ravnopravno konkurirati za ovaj posao', poručuju iz Varteksa.

Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić razgovarala je sa Sergiom Daneseom, brazilskim zamjenikom ministra vanjskih poslova te ministrom obrane Jacquesom Wagnerom.

Osim potencijalne suradnje na području vojne i obrambene industrije, teme razgovora bile su projekt izgradnje brodova za Brazil u hrvatskim brodogradilištima i potencijalna izgradnja dijelova za brazilske platforme za istraživanje plina i nafte u moru.