rezultati poslovanja

Valamar zaključio prošlu godinu s 697 milijuna kuna prihoda

26.02.2021 u 14:23

Bionic
Reading

Prema godišnjem financijskom izvješću, Valamar Riviera je u 2020. godini ostvarila 2,3 milijuna noćenja i ukupne konsolidirane prihode u visini od 697 milijuna kuna, odnosno 31 posto prihoda prethodne godine te operativnu dobit u iznosu od 126 milijuna kuna

Valamar je s ciljem postizanja dugoročne održivosti poslovanja uz podršku ključnih dionika kvalitetno upravljao krizom i turističkom sezonom tijekom 2020. godine. Očuvana su sva radna mjesta uz pomoć mjera Vlade i podrške socijalnih partnera kroz program "Pauza, Restart" koji se nastavlja i u prvom dijelu 2021. godine. Valamar Riviera je usprkos krizi skočila na visoko 6. mjesto na ljestvici TOP 10 poslodavaca u Hrvatskoj prema istraživanju portala MojPosao te osvojila veliku nagradu Indeksa društveno odgovornog poslovanja.

U prošloj godini Valamar je otvorio 24 hotela i ljetovališta te svih 15 kamping ljetovališta u kojima je radilo više od 4.400 zaposlenika. U Valamaru je u 2020. godini boravilo gotovo 300 tisuća gostiju te nije zabilježen niti jedan slučaj prijenosa zaraze što potvrđuje da turistički objekti postižu visoku razinu sigurnosti za goste, stoji u priopćenju Valamara.

Valamar Riviera otvorila je prijave za zapošljavanje u sklopu priprema za otvaranje sezone i očekivanom oporavku turizma u 2021. godini. Valamar i u 2021. godini jamči minimalna neto primanja u visini od 5.000 kuna te je zadržao i program cjelogodišnjih primanja, odnosno programe za stalne sezonce s kojima će nastaviti i ove godine. S obzirom na planirano otvaranje većine Valamarovih hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta do sredine svibnja, sezonski djelatnici u Valamaru mogu očekivati između 3 i 6 mjeseci rada u sezoni 2021.

U 2021. godini Hrvatska ima priliku učvrstiti svoju poziciju sigurne i poželjne mediteranske destinacije te tako ostvariti snažniji oporavak i brži povratak gostiju već tijekom 2021. godine pod preduvjetom daljnjeg popuštanja pandemije i otvaranja granica odnosno ukidanja restrikcija na kretanje ljudi, posebno unutar zemalja članica EU.  Hrvatski turizam također ima priliku za pokretanje značajnih investicija kroz europske fondove i sredstva koja treba usmjeriti u poticanje strateških javnih i privatnih investicija kako bi se ubrzao oporavak i povećala konkurentnost hrvatskog turističkog sektora u budućnosti.