PRENAMJENA PROSTORA

Umjesto škvera Kraljevica poslovno-uslužna zona

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 01.10.2012 16:05
  • Objavljeno 01.10.2012 u 16:05
kraljevica

kraljevica

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić danas je izjavio da će novi županijski prostorni plan omogućiti nove sadržaje i predvidjeti novu poslovno-uslužnu zonu na prostoru Brodogradilišta Kraljevica u stečaju

Rekao je da prostorni plan na tom području neće predvidjeti industrijsku, nego poslovno-uslužnu zonu u kojoj će biti mogući i turistički sadržaji te da je 'po pregovorima s EU, brodogradnja tamo likvidirana, jer se moralo smanjivati dokove'.

Vujić je na redovnoj konferenciji za novinare istaknuo da poslovna zona ne predviđa primjerice marinu, da predviđa remont jahta, ali ne i remont brodova, koji se obavlja u obližnjem Brodogradilištu Viktoru Lencu

Dodao je da je to ipak stvar ulagača, ali da će se prostornim planom omogućiti nove sadržaje, spriječiti blokiranje prostora i da se neće dozvoliti da se Kraljevica upropasti kao Bakar.

Naglasio je da se na prostoru brodogradilišta u Kraljevici neće dozvoliti 'nikakva industrija, posebice ne rezalište brodova koje su neki htjeli nametnuti'.

Vujić je izvijestio i o svom posjetu Singapuru prošlog tjedna tijekom kojeg je s domaćinima razgovarao o mogućnostima riječke luke i riječkog prometnog pravca te o mogućim ulaganjima u hrvatska lječilišta, primjerice u Skradu u Gorskom kotaru.

Ocijenio je da se veća ulaganja mogu očekivati tek nakon preseljenja dijela riječke luke na područje Omišlja i izgradnje pruge te da to mora biti državni, tj. zajednički projekt na razini Hrvatske. Dodao je da za nova ulaganja treba ukloniti i administrativne barijere.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi