BRODOTROGIR

Ugovorena gradnja dva nova jedrenjaka

23.07.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Nakon uspješnog završetka privatizacije Brodotrogira, stižu nove dobre vijesti za brodograditelje, ugovaraju se novi poslovi i trogirska tvrtka uspješno nastavlja svoju osnovnu djelatnost

Tako su upravo ovih dana u Brodotrogiru potpisana dva ugovora za putničke jedrenjake za krstarenje (Passenger Sailing Ship). Ovo je sastavni dio strategije koja je definirana Integralnim planom razvitka, odnosno Programom restrukturiranja Brodotrogira, a isto tako kontinuitet i rezultat aktivnosti na popravcima, rekonstrukcijama, takvih i sličnih plovila duži niz godina. Podsjetimo da je trenutno u trogirskom brodogradilištu na remontu Inina naftna platforma Zagreb 1.

Brodovi, radnog naziva Novogradnja 327 i Novogradnja 328, bit će oko 90 metara duljine na kojima će se moći smjestiti 44 putnika. Pokretat će ih dva glavna pogonska stroja i postizat će brzinu od 14 čvorova. Jedrenjaci će biti opremljeni s tri jarbola i sedam jedara. Brodovi se grade za brodarsku kompaniju iz Švicarske, a isporuka je planirana u 2014. godini.