PRILIKA ZA RAST

Tvrtka Hangar 18 u programu ELITE Londonske burze

28.04.2016 u 13:56

Bionic
Reading

Tvrtka Hangar 18, klijent Zagrebačke banke, jedna je od sedam malih i srednje velikih tvrtki koje su odabrane za sudjelovanje u drugom krugu programa UniCredit CEE Lounge, inovativne inicijative koja privatnim tvrtkama iz srednje i istočne Europe omogućuje da ubrzaju svoj rast

Program UniCredit CEE Lounge je dio ELITE programa Grupe Londonske burze, pokrenut u prosincu 2015., kada je odabrano prvih 14 tvrtki među kojima su i dva klijenta Zagrebačke banke - hrvatske tvrtke Tokić i Novi Agrar - koji započinju drugi od osam modula usavršavanja i treninga.

Kroz program ELITE i UniCredit CEE Lounge brzorastuća mala i srednja poduzeća upoznaju se s različitim opcijama financiranja koje su im na raspolaganju i pripremaju se za susret s investitorima, navodi se u priopćenju.

UniCreditovo sudjelovanje u inicijativi pomaže banci unaprijediti usluge koje pruža klijentima.

'Zadovoljstvo nam je što Zagrebačka banka može klijentima ponuditi pristup Londonskoj burzi i njezinim programima. Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, u mogućnosti smo jednostavnije se povezivati s međunarodnim tržištima kapitala, iskoristiti njihova znanja i iskustvo za unapređenje poslovanja naših klijenata i privlačenje potencijalnih ulagača. Osim toga, sudjelovanjem u ovakvim inicijativama dajemo jedinstvenu priliku našim klijentima da prezentiraju sebe i svoj uspješan poslovni model pred širom zajednicom investitora, vrhunskih stručnjaka, te ostvare izravan kontakt s njima', kazao je član Uprave Zagrebačke banke za Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo Marko Remenar

Tvrtka Hangar 18 od programa ELITE ima velika očekivanja.

'Jako smo zadovoljni sudjelovanjem u ELITE programu. Naš cilj u ELITEu je ojačati poslovnu strategiju kroz povezivanje s drugim tvrtkama, učenje o strateškim i menadžerskim vještinama i, najvažnije, proširenje tržišta na zemlje članice Europske Unije za naš model smartphonea NOA', kazao je direktor tvrtke Hangar 18 Marko Kralj.

Tvrtka se bavi proizvodnjom smartphonea i njihovih dodataka, međunarodnom veleprodajom i distribucijom IT opreme te je partner HP-a, Lenova, Asusa.

Tvrtka Tokić se programu ELITE pridružila u prosincu lani i ovih dana završila prvi krug obuke, a iz tvrtke navode kako je program na njih ostavio pozitivne dojmove.

Svi segmenti samog procesa rada i učenja rezultirali su znanjima koje su ili će u bliskoj budućnosti implementirati i u svoje poslovne procese, kazali su u tvrtki te istaknuli vrijednu razmjenu iskustava s vodećim ljudima europskih tvrtki koje su na sličnoj točki poslovnog razvoja.

Razmjena iskustava o opcijama internacionalizacije, jedna je od najvećih vrijednosti, a sudjelovanjem predstavnika investitora, poslovne banke te poslovnih subjekata, stvoreno je radno okruženje u kojem su uspjeli pribaviti bitne informacije i poslovne smjernice, istaknuli su iz tvrtke Tokić.

I tvrtka Novi Agrar ima povoljna iskustva nakon prvih mjeseci u sklopu ELITE programa. Kažu kako su se programu ELITEa pridružili s ciljem stjecanja novih znanja koja će im pomoći da unaprijedie sadašnji poslovni model te zbog mogućnosti predstavljanja tvrtke međunarodnim investitorima i pristupu međunarodnom tržištu kapitala.

'Nakon četiri mjeseca sudjelovanja u programu, možemo reći da smo i više nego zadovoljni s kvalitetom programa, a kao posebnu vrijednost ovog programa bi istaknuli mogućnost razmjene iskustava i poslovnih ideja s drugim tvrtkama koje dolaze iz različitih dijelova Europe', rekao je Jozo Ljubičić, CFO Novi Agrar

Program ELITE pomogao je preko 320 tvrtki iz čitave Europe od svog pokretanja 2012., a trenutno njegova rastuća zajednica broji 150 savjetnika i 90 investitora.

Usluge programa ELITE dizajnirane su tako da zadovolje individualne potrebe svakog malog ili srednjeg poduzeća odabranog za sudjelovanje u programu UniCredit CEE Lounge, pri čemu Grupa pridonosi modulima obuke i podučavanja i pruža pristup vlastitim uslugama tailor made podrške, navodi se u priopćenju..