NAPAD PREKO FACEBOOKA

Tolušić se obrušio na Kaufland i Lidl jer uvoze kruh

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 13.07.2017 10:40
  • Objavljeno 13.07.2017 u 10:40
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić često iznosi svoje mišljenje preko Facebooka

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić često iznosi svoje mišljenje preko Facebooka

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić preko Facebooka je napao strane trgovačke lance jer prodaju kruh i peciva iz uvoza. Posebno je prozvao Kaufland i Lidl, kompanije u vlasništvu njemačke Schwarz grupe

"U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna. Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare. 90% proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske. Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći da trebamo kupovati svoje, hrvatske proizvode, i voditi brigu o svojim proizvođačima i svojim, hrvatskim poljoprivrednicima. Pa zato, dragi moji, gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!", napisao je ministar Tolušić. 

HDZ-ov ministra poljoprivrede poznat je po svojim borbenim statusima na Facebooku. Najčešća meta su mu upravo strani trgovci. 

Tako je prije četiri mjeseca objavio dokument za koji je tvrdio da je ugovor stranog trgovačkog lanca s domaćim poljoprivrednikom kako bi ilustrirao na koji način trgovci eksploatiraju dobavljače.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!