PRIPREMA ZA CRNU 2009.

Todorić spreman i na prodaju Konzuma

13.01.2009 u 13:48

Bionic
Reading

U strahu od globalne krize vlasnik koncerna Agrokor, Ivica Todorić ništa nije htio prepustiti slučaju. Tako je još u listopadu prošle godine od konzultantske kuće KPMG naručio analizu što mu je činiti ako stvari pođu po zlu, piše Business.hr.

Stručnjaci KPMG-a su za Todorića izradili nekoliko scenarija, od kojih se jedan odnosi na prodaju maloprodajnog lanca Konzuma, dok se ostali odnose na prodaju jednog dijela industrije popit Leda, Jamnice itd.

Iz Agrokora demantiraju da su im savjetnici londonskog KPMG-a izradili takve scenarije, ali ipak ne poriču suradnju s tom konzultantskom kućom.

'KPMG nam je radio analize, ali nevezano uz krizu. Kako su krize specifične i vezane za određene regije i države, Agrokor se koristi lokalnim izvorima te sami radimo scenarije i pripreme. Nismo za to angažirali vanjsku tvrtku', poručili su iz Agrokora.

Zagrebački konzultant koji je želio ostati anoniman ne vjeruje da će se u slučaju jačeg utjecaja krize na poslovanje koncerna Todorić odlučiti na prodaju Konzuma, ali da će zasigurno morati provesti 'restrukturiranje dijela operacija, što znači i prodaju jednog dijela industrije'