ODJECI SASTANKA

Todorić: Ključno je idućih nekoliko dana

28.03.2017 u 11:18

Bionic
Reading

Na sastanku vlasnika Agrokora Ivice Todorića i dobavljača održanom u ponedjeljak u sjedištu Konzuma bio je i predstavnik Sberbanka. To je još jedna potvrda toga da ruska banka u ovom trenutku vodi glavnu riječ u spašavanju Todorićeva koncerna

Bankar se u jednom trenutku obratio predstavnicima 30-ak najvećih Agrokorovih dobavljača, ali, kaže nam naš sugovornik, od njega se nije moglo previše čuti.

'Istaknuo je kako će Sberbank i dalje stajati uz Agrokor. Da mogu računati na njihovu podršku. Naglasio je i kako će paziti da nitko ne bude oštećen u daljnjoj stabilizaciji poslovanja koncerna', ispričao je za tportal jedan od sudionika sastanka.

U kuloarima su sve jača šuškanja o tome kako je na izlaznim vratima Agrokora Ivan Crnjac, trenutačni član uprave zadužen za financije. Na njegovo mjesto navodno bi trebao sjesti Sberbankov čovjek. Crnjac nije bio na sastanku s dobavljačima. Todorićeva leđa čuvali su samo direktor Konzuma Slavko Ledić i članica Nadzornog odbora Ljerka Puljić.

Neki od dobavljača očekivali su, piše Jutarnji list, kako će Todorić pred njih izaći s gotovim planom restrukturiranja, međutim ništa konkretno nisu čuli osim što im je vlasnik Agrokora poručio kako je za rješavanje problema ključno nekoliko idućih dana.

Jedan je dobavljač za tportal rekao kako se Todorić na sastanku činio vrlo miran.

'Tražio je još malo strpljenja dok s bankama u narednih nekoliko dana ne riješi problem likvidnosti. Neki su s naše strane tražili bolju komunikaciju s koncernom. Želimo biti spremni na sve', istaknuo je naš sugovornik.

Ukupan dug dobavljača veći je od 16 milijardi kuna, a procjenjuje se, piše Večernji list, kako Agrokoru od toga na naplatu ovih dana stiže između dvije do tri milijarde kuna.

Posjetimo, jučer se nakon sastanaka javnosti priopćenjem obratio i Agrokor. 'Na sastanku je izražen stav da je najveći teret stabilizacije Agrokora podnijela sama kompanija, a odmah nakon nje upravo njezini dobavljači', poručili su iz Todorićeva koncerna te naglasili kako su spremni poštovati ugovorene rokove plaćanja prema dobavljačima.