stigao iz njemačke

Thierry Guillon-Verne novi je predsjednik Uprave Metroa

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 06.05.2019 15:09
  • Objavljeno 06.05.2019 u 15:09
Thierry Guillon-Verne

Thierry Guillon-Verne

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: METRO

Od početka svibnja, Thierry Guillon-Verne preuzeo je funkciju predsjednika Uprave tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska

Prije dolaska u Hrvatsku obavljao je dužnost glavnog direktora operacija za područje zapadnog dijela njemačke tvrtke real GmbH, maloprodajne linije tvrtke METRO AG, gdje je bio odgovoran za rad 85 trgovina s 11.000 zaposlenika i prihodima većim od 2,7 milijarde eura te kao voditelj projekta razvoja inovativnog hipermarket formata Markthalle.

Thierry Guillon-Verne karijeru u METRO-u započinje 2010. godine u realu, najprije kao komercijalni direktor i član Uprave tvrtke real Rumunjska, a potom kao globalni direktor za marketinšku strategiju, višekanalnu prodaju i privatne robne marke te direktor digitalnog kanala.

Prije dolaska u METRO Grupu, Thierry Guillon-Verne vodio je brojne operacije i upravljao pojedinim tržištima u Aziji za francusku Carrefour Grupu, najveći europski i drugi najveći svjetski maloprodajni lanac. Započeo je u Južnoj Koreji kao direktor neprehrambenog asortimana, zatim kao direktor trgovine, da bi kasnije nastavio karijeru u Maleziji na mjestu direktora za pozicioniranje svježeg asortimana.

U Singapuru je bio direktor operacija i asortimana proizvoda, a potom se brinuo o cjelokupnom asortimanu na tajlandskom tržištu. Posljednje dvije godine u Carrefouru proveo je u Francuskoj kao direktor za strategiju Grupe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!