NOVI NATJEČAJ

Talijani i Šveđani žele Dalmacijavino?

Bionic
Reading

Za splitsko Dalmacijavino ponovit će se natječaj za privatizaciju, najavio je potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom Petar Čobanković, piše Poslovni dnevnik

Osnovu za raspisivanje još jednog natječaja dale su neformalne najave i pisma namjere koja su, prema informacijama Dalmacijavina, uputili zainteresirani strateški partneri iz Hrvatske i inozemstva.

Najozbiljnijim kandidatom u ovoj fazi drži se potencijalni ulagač iz branše iz Italije, koji je prema tvrdnjama Dalmacijavina i prije iskazivao zanimanje za splitskog vinara, ali se navodno povukao nakon najave koncerna Agrokor da će dati ponudu.

No osim Talijana za preuzimanje Dalmacijavina navodno su iznenadno zainteresirane i neke domaće tvrtke koje bi dale zajedničku ponudu, dok u splitskom vinarskom poduzeću signale za moguće uključivanje u natjecanje u novom krugu imaju i iz Švedske gdje takvu opciju razmatra jedan investicijski fond, saznajePoslovni dnevnik.

'O detaljima je još prerano govoriti. Neka se raspiše natječaj pa će se vidjeti ima li zainteresiranih ulagača i tko su oni', kaže Ivan Matković, predsjednik Uprave Dalmacijavina.