nema ponude

Srbijanski Kappa Star nema namjeru preuzimati Kraš, obustavljeno trgovanje dionicama

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 26.09.2019 16:24
  • Objavljeno 26.09.2019 u 16:24
Kraš

Kraš

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Srbijanska tvrtka Kappa Star u vlasništvu Nebojše Šaranovića objavila je u četvrtak, na traženje Hrvatske agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), kako nema namjeru objavljivati dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Kraša

Zbog objavljivanja te izjave, koju je objavilo odvjetničko društvo Madirazza i partneri, trgovanje dionicama Kraša je obustavljeno, no nastavlja se već sutra ujutro.

Zanimljiv je to nastavak priče o borbi za prevlast u Krašu koja traje nešto manje od mjesec dana, nakon što su interes za preuzimanje najvećeg domaćeg konditora pokazala braća Pivac.

Kappa Star Limited, ciparska tvrtka u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, prešla je prag od 15 posto vlasničkog udjela u Krašu, u kojemu po najnovijim podacima drži 16,678 posto dionica, objavljeno je u srijedu putem Zagrebačke burze. Ciparska tvrtka u vlasništvu Šaranovića tako nastavlja povećavati svoju udio u Krašu, a prag od 15 posto prešla je prije dva dana kupnjom dionica Kraša putem Zagrebačke burze.

Dionice te kompanije u fokusu su ulagača od 9. rujna kada je najveći pojedinačni dioničar, Mesna industrija braća Pivac, najavila ponudu za preuzimanje.

Najveći pojedinačni dioničar Kraša je Mesna industrija braća Pivac, koja ima 30,37 posto dionica Kraša, a slijedi Kraš ESOP s udjelom od 18,45 posto, treći je Kappa Star Limited koji sada ima 16,678 posto dionica, dok Kraš na svom trezorski račun ima 5,09 posto dionica.

Dionice Kraša i ovaj su tjedan najlikvidnije na Zagrebačkoj burzi pa je tako njima u ponedjeljak ostvaren promet od 68,6 milijuna kuna, jučer 21,4 milijuna kuna, a danas do 16 sati imale su promet od gotovo 20 milijuna kuna. Nakon znatnijeg rasta proteklih dana cijena im je nešto prije 16 sati bila 1.050 kuna, što je nepromijenjeno u odnosu na jučerašnju zadnju cijenu.

Iz Mesne industrija braća Pivac su 9. rujna najavili ponudu za preuzimanje Kraša. Pritom su iz Pivca napomenuli da su započeli pregovore s Kraš ESOP-om s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog preuzimanja dionica Kraša, ali i najavili da, u slučaju da se odnos zajedničkog djelovanja iz bilo kojeg razloga ne uspostavi, samostalno namjeravaju objaviti ponudu za preuzimanje Kraša.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!