tržište kapitala

Kraš splasnuo na burzi, dobitnik dana je povlaštena dionica Končar distributivnih i specijalnih transformatora

Končar

Končar

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Domaće tržište kapitala nastavilo je s rastom, gdje je CROBEX s plusom od 0,14 posto upisao četvrti dan rasta uz zadnjih pet trgovinskih, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,22 posto

Sektorske je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s 4,4 posto plusa, dok je prehrambeni sektor bio u crvenom 1,9 posto. Likvidnost se smirila u odnosu na dosta živi tjedan, prvenstveno jer je splasnula likvidnost u dionici Kraša, te je prikupljeno 14,5 milijuna kuna redovnog prometa.

Dionica Kraša je i dalje bila najlikvidnija s 9,2 milijuna kuna prometa i padom cijene od 5,6 posto, što je solidna likvidnost, ali tek sjena prosječnog prometa u ostatku tjedna od oko 40 milijuna kuna dnevno. Riječ je ujedno o jedinom milijunašu na burzi, a po prometu slijedi dionica HT-a sa tek 750 tisuća kuna prometa i rastom cijene od 0,6 posto.

Na strani dobitnika vrijedi izdvojiti povlaštenu dionicu Končar distributivnih i specijalnih transformatora sa skokom cijene od 5,3 posto, dok od gubitnika snažniji pad od Kraša je imala dionica Luke Ploče koja je potonula 7,5 posto.

Dobitnik dana: Končar DiSTp +5,34% 1380,00

Gubitnik dana: Luka Ploče -7,50% 350,00

CROBEX: +0,14% 1.899,75

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!